Duurzaam bouwen 6tlpzd  

Wat zijn voorbeelden van duurzame vloeren?

Wanneer je een vloer cool wilt maken, maar tegelijkertijd ook denkt aan de duurzaamheid, hoef je geen zorgen te maken dat je veel zult moeten gaan zoeken, er zijn veel types vloeren beschikbaar die passen bij jouw interieur.

Soorten

Als je op zoek gaat naar duurzame vloeren, kom je genoeg keuzes tegen. Maar wat zijn voorbeelden van duurzame vloeren? Hier vind je een lijst van de meestgebruikte varianten:

 • Hout
  Als je voor een houten vloeren gaat, heb je een mooie landelijke uitstraling en je hebt het voordeel dat deze vloeren nog eens erg lang meegaan. Let wel op het onderhoud, met name vocht en vuil kunnen makkelijk de vloer verpesten als hier niet op wordt gelet.
 • Kurk
  Met kurk krijg je een bijzondere vloer in huis. Het heeft enkele mooie eigenschappen zoals brandwering, zorgt voor een goede geluidsdemping wanneer je erop loopt en is niet statisch. Je kunt de vloer in diverse kleuren beitsen om zo nog een leuk tintje aan het geheel te geven.
 • Bamboe
  Als je een mooi, duurzaam alternatief op hardhout zoekt, dan kan je kiezen voor bamboe. Bamboe is een plantensoort dat erg snel groeit. Hierdoor is het een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Daarbij kan je deze duurzame vloer in diverse soorten en maten krijgen.
 • Natuursteen
  Met een stenen vloer heb je een zeer duurzame vloer die lang meegaat. Het geeft een extra luxe uiterlijk aan je interieur. Daarbij houdt een stenen vloer goed de warmte vast als je gebruikt maakt van vloerverwarming.
 • Rubber
  Rubber behoort ook tot een materiaal wat in diverse vloeren wordt verwerkt. Het wordt vervaardigd uit sap van latexbomen. Ook deze vloer kan vele jaren meegaan.
 • Parket
  Parket is een vloer die je bij veel huishoudens voor ziet komen. Het heeft een mooie houten toplaag, de onderlaag is echter een stuk zachter waardoor het minder lang zal meegaan als massieve vloeren. Daar staat wel tegenover dat er minder bomen gekapt hoeven te worden.

Er zijn dus vele soorten duurzame vloeren te vinden. Met name bamboe en natuursteen zijn goede kandidaten om te verwerken in je interieur. Kijk altijd naar de afkomst van het materiaal en je bent al goed op weg naar een duurzame inrichting.