Tuinieren 6tlpzd  

De duurzaamheid van tuinschuttingen

Er zijn mega veel schuttingen leverbaar bij Schutting33.nl. Maar welke schuttingen zijn het duurzaamst? Natuurlijk wil je een schutting die mooi is in je tuin, maar de duurzaamheid is ook een belangrijk aspect. Je wilt geen schutting die je om de zoveel jaar moet gaan vervangen omdat deze simpelweg niet meer bruikbaar is. Hieronder gaan we je uitleggen welke schuttingen het duurzaamst zijn. Om alle schuttingen vervolgens te bekijken, kun je naar www.schutting33.nl gaan. Via Schutting33 kun je een groot deel van deze schuttingen online bekijken, berekenen en bestellen.

Composiet schutting

Composiet is een soort materiaal dat tussen hout en kunststof zit. Het wordt ook vaker HKC genoemd. Deze schuttingen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Dit betekent dat je een soort houtlook schutting in huis kan halen, zonder de nadelen van hout! Kies voor een composiet schutting, kies voor gemak!

Duurzaamheid: 10-20 jaar

Beton schutting

De beton schutting is een robuuste schutting die al jaren wordt gebruikt om tuinen te omheinen. Het beton van Schutting33.nl is bewapend en dat zorgt ervoor dat de schutting nog langer meegaat dan normaal. Een schutting is erg stevig en wordt ook gebruikt om wind of geluid (bijv. huis langs de snelweg) af te kaatsen.

Duurzaamheid: 40-60 jaar

Schanskorven

Schanskorven zijn erg trendy en worden dan ook vaker gekozen voor een modern eindresultaat. De draadkorven gevuld met stenen kun je ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals een tuinbankje, of een tuinhaard maken. De schanskorven zijn erg mooi, maar ook erg duur! Bekijk van tevoren goed of het binnen je budget past. Bereken direct de schanskorven schutting voordelig online; Schutting33.

Duurzaamheid: 40-60 jaar

Houten schutting

De houten schutting is een schutting die in allerlei stijlen toe te passen is. Je kunt kiezen voor een gewenste houtsoort (hardhout, dennenhout, grenen, douglas etc.), een gewenste plankverdeling en nog veel meer andere mogelijkheden. De houten schutting is een van de meest toegepaste schuttingen en dat gaat ook wel een tijdje zo blijven! Het onderhouden van een houten schutting is wel een stuk meer in vergelijking met de andere schuttingen.

Duurzaamheid: 7-50 jaar (afhankelijk van het onderhoud)