Overig 6tlpzd  

Wat voor soorten pallets bestaan er?

Iedereen is wel eens in aanraking gekomen met pallets. Of dit nu zakelijk of in privé sferen is geweest, de kans is groot dat je ze wel eens hebt gebruikt. We zien tegenwoordig steeds meer halve pallets aan de muur hangen van mensen ter decoratie. En dat is best grappig om te zien. Van oudsher zijn ze daar natuurlijk niet voor bedoelt. Mensen worden alleen steeds innovatiever om te zorgen dat ze nog een twee, derde of vierde leven meekrijgen.

Nu zijn er verschillende soorten pallets verkrijgbaar in de zakelijke markt. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan gerust even verder.

Houten pallets

We zien dat er nog steeds heel veel gebruik gemaakt wordt van houten pallets. Helaas zien we nog steeds wel veel misverstanden. Het lijkt dat houten pallets heel duurzaam zijn maar we zien in de praktijk dat ze vaak breken of kapot gaan op andere manier en daardoor onbruikbaar zijn geworden. Dan zijn de pallets leuk om thuis te gebruiken maar in de zakelijke markt zijn ze niet bruikbaar.

Tijd voor een oplossing, toch?

Kunststof pallets

Een oplossing zijn de kunststof pallets. Nu hoor ik je denken kunststof? Dat is toch niet goed? Maar deze pallets kan je veelvuldig gebruiken, zijn sterk en zijn juist kostenbesparend! Deze pallets gaan namelijk veel langer mee dan de houten pallets en zijn daardoor hun geld meer dan waard. Dit zie je voornamelijk terug in markten waar zware spullen op gezet worden. Houten pallets kunnen dit op een gegeven moment niet houden en gaan kapot. Dat is bij kunststof een stuk lastiger.

Daarnaast is het een duurzame keuze. Wist je dat deze pallets gerecycled worden wanneer ze toch op zijn? Daarnaast zijn de pallets extra stevig en houden ze het veel langer vol dan pallets.

Een extra bijkomstigheid is dat deze pallets gewoon tegen water kunnen! Laat je jouw houten pallets buiten staan dan kunnen ze gaan rotten en vallen ze uit elkaar!

Ondanks dat kunststof pallets op het eerste oog negatief lijken, is dat het dus niet zoals je wel merkt. Het nadeel van hout is ook dat er splinters kunnen ontstaan wat weer voor risico’s van het personeel kan zorgen. Een splinter in je vinger of been zorgt er voor dat je personeel niet werkt en ook nog eens last kan krijgen van infecties of andere verwondingen.

Wat gebruik jij?

Nu ik heb aangegeven wat voor soorten pallets er zijn, ben ik benieuwd wat je gaat kiezen. Wil je pallets kopen? Laat je dan goed informeren.