reisverzekering
Overig 6tlpzd  

Voorkom diefstal op vakantie – 5 tips

Koffers gepakt en reisverzekering afgesloten? Lees dan voor vertrek deze tips om diefstal op vakantie te voorkomen.

Diefstal op vakantie voorkomen? Dit zijn de beste tips

1. Neem een extra slot mee op reis

Of je nu naar een camping in Frankrijk gaat of gaat backpacken in Thailand, het is altijd verstandig om een extra slot mee op reis te nemen. Een slot aan de ritsen van je koffer, tas of rugzak maakt het dieven namelijk een stuk lastiger om bij je kostbare spullen te komen. Een cijferslot is handig voor koffers en tassen en een kabelslot als je grote spullen wilt vastleggen.

2. Laat geen waardevolle spullen slingeren in je auto

Bijna niets is aantrekkelijker voor dieven dan een auto waar waardevolle spullen in liggen. Maak er daarom een goede gewoonte van om kostbare spullen altijd – maar dan ook echt altijd – mee te nemen. Parkeer je auto als het even kan ook niet op een donkere, verlaten parkeerplaats, maar in het zicht.

3. Houd je pasjes gescheiden

Al je betaalpassen op één plek bewaren is een slecht idee, zeker op reis. Verdeel de pasjes liever over verschillende portemonnees en neem alleen het broodnodige mee. De kans op diefstal is dan veel kleiner. Ook belangrijk: zoek uit of er een limiet geldt op je bankpas of creditcard. Dit kun je opvragen bij je bank of creditcardmaatschappij.

4. Zorg voor een kopie van je paspoort

Voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming, is het verstandig om een kopie of foto van je paspoort te maken en deze naar je mailadres te sturen. Zo weet je zeker dat je er overal ter wereld bij kunt, ook als je je paspoort kwijt bent of hij gestolen is.

5. Trap niet in trucs van zakkenrollers en dieven

Waar je ook op vakantie bent, je kunt altijd verrast worden door zakkenrollers en dieven. Er is één geluk; deze mensen maken vaak gebruik van dezelfde trucs. Ken je deze trucs eenmaal, dan trap je er minder snel in. Let daarom extra op als:
– Iemand vraagt of je geld kunt wisselen
– Eén of meerdere mensen je de weg vragen
– Je geld gaat pinnen. Zakkenrollers kijken graag hoeveel geld je hebt opgenomen en waar je het geld vervolgens stopt

Reisverzekering vergelijken?

Ben je nog aan het wikken en wegen welke reisverzekering je af zou sluiten? Geen punt! Je kunt hier gratis je [reisverzekering vergelijken](https://www.inshared.nl/reisverzekering/vergelijken-reisverzekering). Zo weet je binnen een paar minuten welke reisverzekering het beste bij je past.