refurbished laptop
Overig 6tlpzd  

De voordelen van een refurbished laptop kopen

Tegenwoordig kun je op steeds meer plekken een tweedehands laptop kopen, zoals bij Alpha-Shop. Als je geld wil besparen en zo’n tweedehands laptop koopt, kun je het beste gaan voor een refurbished laptop. Dit is namelijk een gebruikte die weer helemaal naar nieuwstaat is gebracht, waardoor je voor weinig geld een goed apparaat kunt kopen. Sommige mensen zijn nog angstig om een laptop niet nieuw te kopen, maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Wij zetten de voordelen van een refurbished laptop voor je op een rijtje. 

Zo goed als nieuw

Ondanks dat een refurbished laptop tweedehands is, worden deze in een zo goed als nieuwstaat aangeboden. Vaak zijn deze laptops niet lang gebruikt en bijvoorbeeld teruggestuurd door de originele koper omdat er een technisch probleem of beschadiging was geconstateerd, of omdat het product niet voldeed aan de verwachtingen. Zo’n retour ontvangen laptop wordt dan direct getest en gecontroleerd, waarna hij voor een veel goedkopere prijs opnieuw wordt aangeboden.

Garantie

Doordat zo’n retour ontvangen laptop helemaal wordt onderzocht krijg je er bij de aankoop vaak garantie op. Je kunt je hem bij eventuele problemen dan kosteloos laten repareren. Let voor de aanschaf wel goed op, want deze garantie verschilt per aanbieder.

Goedkoper

Uiteraard is zo’n refurbished laptop veel goedkoper en dus ideaal als je een beperkt budget hebt. De prijs kan wel 40% lager zijn dan die van een nieuwe. Let op, de prijs geeft vaak wel de kwaliteit weer, als je een hele goedkope vindt, heb je een grote kans dat hij van mindere kwaliteit is. Verstandig is om dan na te vragen waarom hij zo goedkoop is.

Duurzaamheid

Een andere belangrijke reden voor veel mensen om een tweedehands laptop te kopen is omdat het beter voor het milieu is. Bij de aanschaf van een nieuw product komt namelijk

best wat vervuiling kijken, zoals het plastic, vervoer, etc. Als je dan een net zo goed product kunt krijgen waarbij je niet voor een extra druk zorgt op het milieu, waarom zou je dat dan niet doen? Zo draag je je steentje aan een beter milieu bij, terwijl je toch kunt werken vanaf een nieuwe laptop. Deze duurzaamheidsfactor bleek bij onderzoek een belangrijke waarom mensen een refurbished laptop kopen.

Online

Een opgeknapte laptop koop je tegenwoordig net zo makkelijk online als een nieuwe. Er zijn vele, goede webshops waarbij je vanuit je luie stoel een refurbished laptop kunt kopen. Eigenlijk vind je alle informatie online, waarbij vaak wordt vermeld waarom de laptop is teruggekomen en wat er aan is gedaan.

Betrouwbaar

Hoewel het jaren geleden misschien nog spannend was om een tweedehands laptop te kopen, zijn hier tegenwoordig een hoop bedrijven in gespecialiseerd en kun je er hier zonder angst een kopen, waarbij je dus én minder geld hoeft te besteden én duurzaam bezig bent.