Overig 6tlpzd  

Tips voor het behandelen van een (eiken)houten tafelblad!

Wanneer je op zoek bent naar een eiken tafelblad kom je (zeker online!) al snel uit bij EIKENvakman.nl. Maar stel je bestelt een mooi tafelblad en een mooie set (stalen) tafelpoten, hoe zit het dan precies met de behandeling? Hier vertellen wij jou graag meer over!

Even voorstellen:

Bij ons vind je een prachtige collectie tafelbladen. Of je nu gaat voor rustiek, extra rustiek, of foutvrij eikenhout: Altijd een passend tafelblad eikenhout online bij EIKENvakman. Met verschillende soorten eikenhout, diverse vormen, bijzondere afwerkingen en natuurlijk ook meerdere diktes, slaag je altijd en dit geldt ook voor tafelpoten, zowel van staal als van eikenhout. 

En dan?

Heb je het perfecte tafelblad gevonden en gecombineerd met de gewenste tafelpoten, dan ben je er bijna. Bekijk hier meteen even alle stalen tafelpoten van EIKENvakman >>, deze zijn op dit moment het meest gevraagd! De laatste stap is natuurlijk de behandeling van het tafelblad. De keuze op het gebied van lak en/of olie, en uiteraard de kleur en het effect hiervan, is van grote invloed op de ‘look’ van jouw nieuwe eiken tafel. Wij hebben met veel zorg een gerichte collectie lak en olieproducten samengesteld, speciaal geschikt voor onze eiken tafelbladen. 

1 of 2 componenten?

Let er hierbij goed op dat je kunt kiezen voor 1 (A) of 2 (A+B) componenten lak / olie. Normaal gesproken adviseren wij voor een eikenhout tafelblad, dat aan slijtage (en water / vocht) onderhevig is en intensief gebruikt wordt, een 2 componenten olie of lak. Echter wordt er, zeker in het geval van een (extra) rustiek eikenhouten tafelblad, ook vaak gekozen voor een 1 component (A) lak / olie. Hierbij is vooral onze ‘invisible oil’ erg populair, dit is zo transparant en mat dat je nauwelijks ziet dat het eiken tafelblad behandeld is!

Waarom dan? Nou stel dat er sprake is van een kras(je), een deukje en/of een vlekje in het tafelblad. Met een 1 componenten lak kan dit stukje eenvoudig opgeschuurd en opnieuw behandeld worden, zonder dat dit (direct) opvalt. Zeker bij een transparante olie / lak natuurlijk! Bij een 2 componenten lak / olie is dit niet zo eenvoudig. Natuurlijk is het wel zo dat een 2 componenten olie / lak zorgt voor een optimale. 

Wil je voor de zekerheid nog even overleggen met een van onze ervaren medewerkers, dan kun je altijd even bellen of mailen. Wij helpen je graag!