Duurzaam bouwen 6tlpzd  

Aluminium een milieuvriendelijk materiaal?

Aluminium profielen zijn immens populair bij het realiseren van interieurprojecten. Voor constructiedoeleinden wordt steeds vaker gebruikt van aluminium, maar vooral ook voor een mooie afwerking is het gebruik van (gecoat!) aluminium erg populair. Denk hierbij aan de trendy zwarte afwerk strips van aluminium voor de keuken, het toilet en de badkamer! Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van aluminium, en is aluminium ook een beetje milieuvriendelijk? Wij lichten het materiaal aluminium graag kort toe, evenals de voordelen uiteraard.

Wie zijn wij eigenlijk.

Van wie ga je nu eigenlijk de voordelen van aluminium te horen krijgen? Wij kijken uiteraard een beetje door een gekleurde bril, maar dat doet niks af aan de voordelen van aluminium hoor! Wij zijn ALUMINIUMvakman.nl, een online specialist op het gebied van aluminium profielen op maat. Bij ons bestelt u een gerichte collectie aluminium profielen eenvoudig online voor de beste prijs. Een aluminium buis bij ALUMINIUMvakman.nl bestel je bijvoorbeeld – in diverse afmetingen – direct online in een lengte op maat, van 10 cm tot en met 600 cm. Wij leveren hierbij altijd aluminium van goede kwaliteit, waarbij we de profielen perfect op maat gezaagd uitleveren, wel zo handig! 

De voordelen.

Allereerst is aluminium natuurlijk een hele mooie metaalsoort. Aluminium is een mooi zilverwit materiaal. Daarnaast is aluminium licht in gewicht. T.o.v. staal bijvoorbeeld, weegt aluminium ongeveer 66% minder en dat scheelt bij het verwerken, zeker in het geval van constructie doeleinden natuurlijk. Aluminium is daarnaast – om het als metaal te vergelijken met staal – evengoed bestand tegen slijtage en corrosie, uitzondering hierop is uiteraard wel spanningscorrosie. Andere praktische voordelen zijn de eenvoudige vervormbaarheid van aluminium en het feit dat aluminium eenvoudig gesneden en gegoten kan worden.

Milieuvriendelijk.

Tja, dat blijft natuurlijk een lastige wanneer naar het volledige proces gekeken wordt. Aluminium wordt veelal gezien als een milieuvriendelijke metaalsoort met het oog op de herbruikbaarheid. Aluminium is praktisch volledig te hergebruiken en nauwelijks aan degeneratie onderhevig, dit is een belangrijk voordeel op het gebied van milieuvriendelijkheid!

Wil je meer weten, neem dan gerust een kijkje op onze website. Ook een kokerprofiel aluminium bij ALUMINIUMvakman.nl wordt op maat op gezaagd – op mm niveau – en is eenvoudig & voordelig online te bestellen.