do's en don'ts werkplek
Overig 6tlpzd  

The do’s en don’ts voor jouw werkplek

Of je nu thuis werkt of op kantoor, een goede werkplek is essentieel. Door een goede werkplek kan je zo goed mogelijk presteren op je werk. Vraag jij jezelf af: ‘Wat is een goede werkplek?’ Lees dan hier the do’s and don’ts voor jouw werkplek.

The do’s

Essentieel is het hebben van een goede laptop. Een langzame computer zorgt ervoor dat jij niet goed je werkzaamheden kunt uitvoeren. Wist je dat als je bijna dagelijks gebruik maakt van je laptop dat je laptop maar vier tot vijf jaar meegaat? Wie weet is jouw laptop al toe aan een nieuwe. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe laptop? Kijk dan eens naar refurbished laptops. Dit zijn tweedehandse laptops die helemaal nagecheckt zijn op mankementen. Daarna zijn ze gemaakt en goedgekeurd. Hierdoor kan je ze voor een mooi prijsje kopen.

Een laptop is eigenlijk niet gemaakt om langdurig mee te werken. Het is bedoeld om flexibel mee te kunnen werken. Als je lang achter een laptop werkt krijg je nek- en rugklachten. Nu veel mensen op kantoor en thuis werken combineren is het hebben van een vaste computer niet heel handig. Je kunt gelukkig acties ondernemen om minder klachten te krijgen. Dit doe je door een ergonomisch toetsenbord en muis te gebruiken. Ook kan je jouw laptop aan een groter scherm koppelen, zodat je minder last krijgt van je ogen. Een andere optie is om je laptop op een laptopverhoger te zetten. Zo hoef je niet met je hoofd naar beneden te kijken.

The don’ts

Een voetensteun voelt wellicht relaxt, maar moet je echt vermijden. Door de houding die je aanneemt met een voetensteun krijg je op lange termijn last van je onderrug. Hoe ouder je bent hoe groter het risico hierop is. Zorg ervoor dat je rechtop zit op een stoel. Hierbij moeten je benen in een hoek van 90 graden zijn en je rug zo recht mogelijk.

Om goed te kunnen zitten heb je een goede bureaustoel en goed bureau nodig. Een juiste bureaustoel kan je aanpassen aan je houding en heeft armleuningen. Qua bureau is de beste keuze een sta/zit-bureau. Zo kan je afwisselen tussen staan en zitten. Dit is beter voor je gezondheid. Kijk voor goede Kantoormeubelen bij KAISER + KRAFT. Hier vind je een groot aanbod van goede kwaliteit kantoormeubelen. Zo kan je na aanschaf van deze kantoormeubelen voorlopig weer genieten van een goede werkplek.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een rustige werkplek hebt. Thuis kan dit bijvoorbeeld de zolder of kelder zijn. Wordt je veel gestoord op je werk? Maak hier dan regels over met je collega’s.