steigerhouten tafel
DIY 6tlpzd  

Steigerhout tafel, duurzaam en sfeervol

Een tafel is vaak een belangrijk meubelstuk voor in huis en vervult vaak meerdere functies. Zo kan een tafel dienst doen als tafel voor aan te eten of om aan te werken, maar het kan ook het middelpunt zijn als u graag met familie of vrienden wilt bijkletsen. Een kleinere tafel kan dienst doen als salontafel, bijzettafel of als decoratief meubelstuk, Ben je op zoek naar een nieuwe tafel voor in de woonkamer of voor in de eetkamer? Denk dan eens aan een steigerhout tafel. Een steigerhout tafel heeft een sfeervol en robuust karakter en past in bijna iedere interieurstijl en is bovendien zeer duurzaam. Je kunt kiezen uit verschillende soorten steigerhout tafels: van een grote steigerhout tafel voor in de eetkamer tot een kleine salontafel voor in de woonkamer. Ook kunnen de steigerhouten tafels op maat gemaakt worden.

De populariteit van steigerhout

Steigerhout is al een ruime tijd erg populair en dat is niets voor niets. Een van redenen waarom het zo populair is, is door het robuuste karakter van het hout. Steigerhout heeft een doorgeleefde uitstraling en in het hout zitten soms naden en schuren. Zeker in huishoudens met kinderen is een steigerhout tafel ideaal, want het maakt niet uit of er nog een extra kras in het hout komt. Ook geldt dat hoe ouder het hout is, hoe mooier het wordt, Daarnaast past het robuuste karakter van het hout ook in goed in de industriële woonstijl, een stijl die de afgelopen jaren ook erg populair is geworden. Maar eigenlijk is de steigerhouten tafel tijdloos en past het bijna in elke woonstijl. Daarnaast is een steigerhout tafel ook zeer gemakkelijk in onderhoud. Zit er ook grote vlek in? Dan kunt u door de met de schuurmachine de tafel weer glad schuren. Ook zijn de tafels vaak al voorbehandeld met beits, waardoor het vuil- en vochtafstotend is.  Hierdoor is er eigenlijk nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

Een steigerhout tafel kopen?

Een ander voordeel van steigerhouten tafels is dat steigerhout al uitgewerkt is. Hierdoor zul je niet het probleem krijgen dat het hout uitzet. Daarnaast is het door het hergebruik ook nog eens bijzonder duurzaam. Door het te gebruiken voor steigerhouten meubels kan het hout een nieuw leven worden gegeven. Een steigerhout tafel kan bovendien perfect op maat gemaakt worden. Welk type steigerhout tafel je ook kiest, deze tafel geeft je woning net wat meer cachet en zorgt voor een stoere uitstraling.