Overig 6tlpzd  

Raamdecoratie in de keuken: 3 essentials

Het plaatsen van de juiste raamdecoratie in de keuken is een uitdaging. Je wil aan de ene kant dat je keuken een stijlvolle, inspirerende plek in huis is. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook wat praktische zaken verbonden met de keuken. Een mooi subtiel gordijntje is niet een goede combinatie met tomatensaus of een vetvlek! Aan jou de eer om het praktische met het mooie te combineren. Daar zijn namelijk heus wel stijlvolle oplossingen in te vinden. Je hoeft maar met een paar dingen rekening te houden. We hebben alvast drie opties voor je.

1. Rolgordijnen

Een rolgordijn is een goed voorbeeld van stijlvol en praktisch in een. Een keuken is vaak een ruimte die wat vochtiger is dan de rest van het huis. Daarnaast moet de keuken ook wat vaker schoongemaakt worden. Het mooie aan een rolgordijn is dat je het kan oprollen op moment dat je de keuken gebruikt. Zo gebeurt er niets met je rolgordijnen en kun jij je zorgeloos uitleven in de keuken. Rolgordijnen worden in allerlei kleuren en stijlen geleverd en kunnen jouw keuken een mooi strak uiterlijk geven. Als je rolgordijnen nu te strak vindt, kijk dan eens naar de andere soorten rolgordijnen zoals duo rolgordijnen of vouwgordijnen.

2. Jaloezieën van hout of van aluminium

Een voor de hand liggende keuze is de toepassing van jaloezieën. Je privacy is gewaarborgd, je houdt het zonlicht buiten wanneer je wil, en jaloezieën zijn zeer bestendig tegen vocht en vuil. Met een vochtige doek heb je de jaloezieën zo weer schoon. De keuze voor houten of aluminium jaloezieën is afhankelijk van je smaak en je budget. Doorgaans vinden mensen houten jaloezieën wat stijlvoller, maar daar betaal je ook iets meer voor. Kijk voor een uitgebreid assortiment aan houten en aluminium jaloezieën eens bij Inhuis Plaza.

3. Plisségordijnen

Deze moderne gordijnen schuif je gemakkelijk omhoog of naar beneden in het kozijn. Zo kun je heel plaatselijk het licht of het zicht blokkeren. Ze zien er ook nog eens zeer stijlvol uit. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat ze zeer geschikt zijn voor het gebruik in de keuken. Plisségordijnen zijn namelijk, meestal, water- en vuilafstotend. De stof lijkt kwetsbaar, maar is in werkelijkheid enorm sterk. Je kunt een plisségordijn helemaal verkreukelen en als je het daarna weer opent is het nog steeds als nieuw. En spat je er toch iets op tijdens het koken? Vochtig doekje erover en klaar!