DIY 6tlpzd  

Mos graffiti maken, hoe doe je dat?

Graffiti spuiten: ok, dat ken je? Maar mos graffiti maken: nog nooit van gehoord? Toch is dit een leuke en milieuvriendelijke manier om je statement op muren kwijt te raken! Ben jij hiervoor te vinden? Dan helpen we jou graag op weg! Met een keukenhulpje, wat dagdagelijkse ingrediënten en uiteraard een handvol mos kun je reeds aan de slag!

Gebruik het juiste mos

Ga op zoek naar mos dat op stenen zoals muren of stoepen groeit. Mos dat je vindt in het bos of in je tuin doet het minder goed op muren. Maak het volledig schoon, ontdoe het van vuil en wortelen. Breek het in kleine stukken en steek het in je blender.

Voeg vocht toe voor een mooie brij

Voeg bij het mos een vloeistof toe. Gebruik hiervoor yoghurt of melk, bier of water. Voeg suiker toe. Mix dit goedje totdat je een mooie dikke en stroperige brij bekomt. Is het te dik? Voeg dan nog wat vloeistof toe. Als het te vloeibaar is, voeg je nog wat mos toe. Giet je brouwsel in een emmer.

En nu maar mos graffiti maken!

Bepaal goed waar je je mos graffiti wil aanbrengen. Als je beginner bent, doe je best een test bij jou in je tuin of dichtbij je huis. Neem een verfkwast een breng het mosmengsel aan op de muur. Een poreuze muur is hiervoor ideaal. Breng je tekening hoog genoeg aan, zodat slakken er niet bij kunnen. Zij zijn namelijk gek op mos. Breng je graffiti bij voorkeur aan op een schaduwrijke en vochtige plek, en doe dit in vochtige perioden zoals de herfst en de lente. Zo groeit je mos beter. Hou daarna je mos goed in het oog en besproei indien nodig. Het duurt een tijdje vooraleer je mos echt begint te groeien. Geduld is dus de boodschap!

Opgepast: mos graffiti is nog altijd graffiti!

Let goed op waar je je mos graffiti aanbrengt. Graffiti is nog steeds verboden op openbare plaatsen. Sommige gemeenten voorzien wel plaatsen waar het mag. Heb je toch spijt van je creatie en wil je ze verwijderen? Sproei ze met citroensap en ze zal binnen de kortste keren verdwijnen.

Laat je groene vingers de vrije loop en maak met mos graffiti een kunstwerkje op een kale muur!