duurzame woning met wtw filter
Duurzaam leven 6tlpzd  

Kiezen voor een duurzame woning is kiezen voor een WTW-filter!

Maak je woning op een efficiënte manier duurzamer

Zo duurzaam en energiezuinig wonen wordt voor steeds meer Nederlanders een item waar ze tijd en geld in willen steken. Een duurzame woning is namelijk voor meerdere partijen belangrijk en nuttig. Het milieu is hier blij mee, jij profiteert omdat je minder energie verbruikt en uiteindelijk wordt ook jouw woning een stuk meer waard. Een van de manieren om jouw huis efficiënt duurzamer te maken, is door het gebruik van een kwalitatief goede filter voor een Warmteterugwin (WTW) unit. Maar wat is exact een filter voor WTW unit? En waarom is een WTW-filter goed voor het milieu?

Wat is een WTW-filter?

Een filter voor WTW unit is een filter die in een warmteterugwin-installatie wordt gebruikt. Dit type installatie wordt steeds vaker in nieuwbouwwoningen en bestaande huizen ingebouwd om efficiënt met energie om te gaan. Een filter voor WTW unit is daarbij cruciaal voor een goede ventilatie in huis.

De voordelen van een goede WTW-filter op een rijtje

Een grondige en goed gestroomlijnde ventilatie is in veel woningen nodig omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden. Zo goed geïsoleerd zelfs, dat de woningen hierdoor steeds minder goed geventileerd kunnen worden. En onvoldoende frisse lucht in huis is op allerlei niveaus schadelijk. Voor de gezondheid van de bewoners bijvoorbeeld. Maar ook kan er door slechte ventilatie optrekkend vocht in huis ontstaan, wat kan resulteren in structurele vochtproblemen, schimmel en andere narigheid. Vanwege de steeds betere geïsoleerde woningen, wordt sinds 2006 bij nieuwbouw, utiliteitsbouw en bij ingrijpende renovatiewerkzaamheden standaard een ventilatiesysteem in woningen ingebouwd. Een WTW-filter is hierbij een belangrijk onderdeel. Via WTW-filters kan er 24 uur per dag, dus continue, luchtverversing in huis gerealiseerd worden. Cruciaal is dat deze filters fijnstof en vuil uit de lucht filteren en dus zorgen voor een gezond en prettig binnenklimaat Een ander voordeel is dat via een WTW unit flink wat energie bespaard wordt. Warmte wordt opnieuw gebruikt en dat is natuurlijk gunstig om een lager energierekening te krijgen. Ten slotte is een voordeel van WTW-filters het feit dat er keuze uit diverse soorten. Hierbij filtert de ene filter uiteraard beter dan een andere variant. Je bepaalt dus zelf in hoeverre je de lucht in huis wilt zuiveren van vuildeeltjes en fijnstof.