elektrische zonwering
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Elektrische zonwering moet je aanschaffen? Dit is waarom

Kun jij ook zo genieten van de zon? Die heerlijke warmte, dat mooie licht of een regenboog als het zonlicht breekt door waterdruppels. Het is haast jammer om zonwering te kopen. Toch zijn er heel goede redenen om de zon een halt toe te roepen en voor elektrische zonwering te kiezen. Lees snel verder om te ontdekken waarom het ook voor zonliefhebbers ideaal is.

De zon is er voor iedereen

Die grote vuurbal op enorme afstand van onze aardbol is letterlijk van levensbelang. Zonder deze ster zou leven op aarde niet mogelijk zijn. De zon zorgt voor warmte en licht, daarom draait de aardbol trouw rond de zon. Al sinds mensenheugenis maken we gebruik van de mogelijkheden die zonlicht ons biedt voor licht en warmte. Toch zijn er ook zeker risico’s. Zonlicht zorgt niet alleen voor de productie van vitamine D in ons lichaam, het kan ook allerlei nare ziekten veroorzaken. Direct in de zon kijken is funest voor de ogen en laten we eerlijk zijn; een kokend hete vlonder in je tuin is ook geen pretje. Daarom hebben we graag wat meer controle over het zonlicht en kiezen we voor elektrische zonwering.

Binnen en buiten genieten

Niet alle zonwering is hetzelfde. Zo kun je kiezen voor shutters of rolluiken die ervoor zorgen dat licht en hitte van de zon niet in huis komt. Of ga voor een zonnescherm dat het terras lekker koel houdt. In beide gevallen is het mogelijk om zonwering te automatiseren. Somfy maakt motoren die je eenvoudig kunt koppelen aan diverse soorten zonwering voor binnen en buiten. Je kunt zo voortaan op afstand het scherm openen en sluiten, of plaats een lichtsensor en het gaat helemaal automatisch. Denk aan kantoorpanden waar dagelijks de rolgordijnen sluiten als de zon op de vensters staat. Dit is ook mogelijk bij jou thuis. En als je kiest voor zonwering buiten dan kun je ook het terras of de tuin behaaglijk maken op ieder moment van de dag.

Slimmer genieten van de zon

Lekker smeren voor je de zon in gaat is uiteraard slim, elektrische zonwering in huis is ook een heel slimme oplossing. Op PoweredBlinds.nl zie je hoe zonwering en raamdecoratie uitstekend samengaan. Je kunt een elektrisch gordijn bedienen met een afstandsbediening maar dat is niet de enige optie. Je kunt bijvoorbeeld ook een slimme luidspreker koppelen en met je stem de zonwering in werking stellen. Of koppel andere slimme toepassingen in huis zoals de verlichting. Als je namelijk de rolluiken sluit om de zon buiten te houden dan is het logisch dat je de verlichting inschakelt. Je kunt deze functies aan elkaar koppelen, maak in de home control app scenario’s voor iedere situatie.

Zonwering die werkt zodat jij het niet hoeft te doen

Vind je het ook zo jammer als je in de ochtend opstaat en niet in je eigen tuin kunt zitten omdat het veel te heet is? Laat de zonwering bij zonsopgang automatisch openen terwijl jij nog even omdraait in bed. Overdag als je niet thuis bent zorgt de zonwering ervoor dat de woning lekker koel blijft zonder de hele dag jouw rolluiken dicht te houden. Dit is mogelijk met sensoren die bijvoorbeeld licht, beweging of windkracht meten. Dat laatste is weer handig om ervoor te zorgen dat een zonnescherm vanzelf sluit als het gaat waaien. Zo zijn er talloze mogelijkheden met elektrische zonwering voor ieder huishouden.