Tuinieren 6tlpzd  

Een diervriendelijke tuin

Hoe groener de tuin, hoe meer dieren hier bij komen kijken. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ook gezond voor de tuin. Een groene natuur met wilde dieren wordt steeds schaarser. Maar daar kun je met je eigen tuin al verandering in brengen! Lees in deze blog hoe je dit kan doen en waarom dit zo belangrijk is.

Aan een diervriendelijke tuin zitten verschillende voordelen. Zo eten bepaalde insecten bladluizen. Hierdoor raken planten minder beschadigd. Daarnaast bestuiven bijen en hommels verschillende planten en gewassen. Je tuin blijft hierdoor stukken mooier en heb je er zelf minder werk aan. Twee vliegen in één klap dus. ? Het is ook nog eens heel gezellig. Misschien lopen/vliegen/springen er straks wel eekhoorns, vogeltjes, egels, kikkers, libellen, lieveheersbeestjes en vlinders door jouw tuin rond.

De eerste tip om de dieren te kunnen verwelkomen in eigen tuin is door de tuin toegankelijk te maken. Dit kan door een hek te plaatsen die iets van de grond afstaat. Hier kunnen de dieren dan gemakkelijk onderdoor lopen. Een andere manier is door een paar gaten in de heg te maken waar de dieren door kunnen kruipen. Maak voldoende drinkplekken bijvoorbeeld door middel van een drinkschaal voor vogels. Nog beter is een vijver. Hier kunnen de diertjes niet alleen lekker uit drinken, maar is het direct ook een mooi adresje voor kikkers en padden.

Een belangrijke voedselbron zijn bomen, struiken en planten. Ze bieden noten, zaden en vruchten voor vogels. Daarnaast bieden ze ook beschutting en zorgen voor fijne nestelplekjes. Hoe groener de tuin hoe beter.

De tuin helemaal op de dieren afgesteld? Dan is er niets fijners om hier zelf lekker middenin te gaan zitten en te genieten van alle natuur om je heen. Creëer daarom niet alleen voor de dieren, maar ook voor jezelf een fijn plekje om te zitten en te genieten van de mooie dierengeluiden. Inspiratie om een gezellige zitplek te maken? Bekijk hier voorbeelden van bistrosets die ideaal zijn voor een klein gezellig plekje in de tuin. Dan is het ook voor jou heerlijk ontspannen in de tuin.  

Benieuwd hoe zo’n diervriendelijke tuin er dan uit komt te zien? Op Pinterest zijn verschillende voorbeelden te vinden waar inspiratie uit te halen valt. Want een tuin die diervriendelijk is, mag natuurlijk ook gewoon léuk ingericht worden. Bekijk verschillende voorbeelden en tips hier.