duurzaam reizen met de trein
Duurzaam leven Rogier  

Duurzaam reizen: waarom de trein verkiezen boven het vliegtuig?

Nu de klimaatproblematiek en de opwarming van de aarde een hot topic is, wordt er steeds vaker geroepen om het gebruik van vliegtuigen te verminderen of voor reizigers duurder te maken. Een ding staat al zeker vast: reizen met de trein is een stuk milieuvriendelijker dan reizen met het vliegtuig. Maar naast het feit dat de trein beter voor milieu is geven we je nog enkele redenen waarom je beter de trein verkiest boven het vliegtuig.

Je reist van centrum naar centrum

Luchthavens liggen vaak een heel eind buiten het stadscentrum waardoor je vaak nog een taxi of bus moet nemen naar je eindbestemming. Een treinstation daarentegen ligt meestal pal in het centrum. Hierdoor kan je niet alleen duurzaam reizen in Europa, maar ook comfortabeler. 

Je vermijdt lange controles

Reizen met het vliegtuig neemt heel wat tijd in beslag. Niet alleen moet je er twee tot drie op voorhand aanwezig zijn, maar er zijn ook de vele wachtrijen aan de paspoortcontroles en de security checks. Die heb je dus niet wanneer je reist met de trein. 

Duurzaam reizen met de trein

We hebben het al eerder vermeld. Duurzaam reizen met de trein is een belangrijke reden waarom je het vliegtuig beter links laat liggen. Je ecologische voetafdruk is een heel stuk kleiner als je met de trein gaat duurzaam reizen in Europa.

trein beter voor milieu

Het uitzicht is beter

Ja treinen is beter voor milieu, maar het geeft je ook betere uitzichten. Er bestaan verschillende prachtige treinroutes, wat bij vluchtroutes niet het geval is. Toegegeven, vanuit het vliegtuig kan je ook een mooi zicht hebben, maar dan moet je al geluk hebben dat je aan het raam zit om niet voortdurend over iemand heen te moeten leunen. En een keer je boven de wolken hangt, ben je het uitzicht ook vrij snel beu.

Je neemt makkelijker je huisdier mee

Wanneer je reist met het vliegtuig zit je al gauw opgescheept met bagagelimieten. Ook zal je niet zo snel je fiets op hond kunnen meenemen. In de trein is dat allemaal geen probleem.