planten in een tuin
Tuinieren Rogier  

De tuin voorbereiden op de zomer, hoe pak je dat aan?

Met de zomer in aantocht kan je je natuurlijk afvragen hoe jij eigen het beste je tuin moet aanpakken. Want na een lange winter is er wel flink werk aan de winkel. Hier vind je enkele belangrijke zaken die jij kunt aanpakken voor een gezellige zomerse tuin.

Werk de planten bij

De kans is groot wanneer je planten in de tuin hebt, dat deze er onverzorgd uitzien. Knip de takken netjes bij met een speciale tang om in ieder geval een nettere uitstraling in je tuin te hebben. Als het op sommige plekken in de tuin kaal is, kan je natuurlijk ook leuke nieuwe planten plaatsen.

Gras onderhouden

De kans is groot dat je grasmat eruit ziet als een oerwoud. Tijd dus om in ieder geval je gras regelmatig bij te houden. Grasmaaien geeft ook een netter uiterlijk aan je tuin en de geur van gemaaid gras die je tegemoet komt geeft al een beetje het idee dat de zomer in aantocht is. Wanneer je een grote tuin hebt kan je een elektrische grasmaaier halen om het werk extra makkelijk voor je te maken. Vaak is het ook een goed idee om je gras te voorzien van graszaden om lelijke gaten te verminderen.

Verwijder onkruid en haal potgrond

Verwijder het onkruid in de tuin en bedek de grond met potgrond voor een goede ondergrond waar je planten in kunnen groeien. Daarnaast is koffiedik ook een goede voeding voor je bodem, dit is een goede manier voor het hergebruik van je afval. Je kunt met onkruidstekers aan de gang om zo niet te hoeven bukken. Zo voorkom je vervelende rugklachten en kan je langer aan het werk. Pak daarbij ook meteen je tegels aan: deze zijn vaak bedekt met onkruid en een laag algen. De tegels kan je schoonmaken met een hogedrukreiniger of algenverwijderaar.

De tuinmeubelen mogen weer

Wanneer je tuin er weer tip top uitziet, zorg je natuurlijk ook ervoor dat je je tuinmeubels weer plaatst en aankleedt met sfeervolle kussens en andere decoraties. Zo heb je al een goed begin voor de zomer. Zorg er wel voor dat je ook een plek hebt met schaduw wanneer je de zon wilt vermijden. Haal dus een handige inklapbare parasol of een zonnescherm.