luchtzuiverende planten kopen
Overig Rogier  

De voordelen van luchtzuiverende planten

Wat zijn luchtzuiverende planten?

Misschien heeft u wel eens van het fenomeen luchtzuiverende planten gehoord. Dit zijn planten die de lucht extra goed zuiveren. Want feitelijk zorgt elke plant ervoor dat de lucht schoner wordt. Kies je voor specifieke luchtzuiverende planten, dan kies je voor een plant die de lucht bovengemiddeld goed zuivert. Luchtzuiverende planten kopen, zoals luchtzuiverende hangplanten of potplanten, heeft een aantal interessante voordelen zowel thuis als op kantoor. Welke voordelen zijn dit precies? En waarom kies je slim als je kiest voor luchtzuiverende planten kantoor of deze aanschaft voor thuisgebruik?

De luchtzuiverende plans als natuurlijke luchtverfrisser

Vandaag de dag zijn woningen, maar ook kantoren en bedrijfsruimtes vaak optimaal geïsoleerd. Een goede isolatie zorg voor een reductie van CO2-uitstoot en is goed voor het milieu. Maar tegelijk heeft een hoge isolatiewaarde helaas als nadeel dat de binnenlucht er droog en ongezond van kan worden. Koop je een aantal luchtzuiverende planten van Ikea, dan haal je een natuurlijk zuiveringssysteem in huis dat de lucht reinigt en fris maakt. Wie kiest voor luchtzuiverende planten kopen, koopt dus feitelijk een natuurlijke luchtverfrisser.

luchtzuiverende planten

De beste luchtzuiverende planten

Maar wat zij nu de beste luchtzuiverende planten, zowel luchtzuiverende hangplanten als potplanten? Nagenoeg alle hangplanten gelden als luchtzuiverend en werken verfrissend. Mooie voorbeelden van uitstekende luchtzuiverende hangplanten zijn de lipstickplant, de rotskoraal en de lantaarnplant en de sierasperge. Wil je een kamerplant die hard werkt om de lucht te reinigen en filteren, ga dan voor een lepelplant. Deze plant staat bekend als beste luchtzuiveringsplant. Andere toppers op het gebied van luchtzuivering zijn de krulvaren, de goudpalm en de vioolplant.

Niet alleen een schone lucht, maar ook sfeer

Luchtzuiverende planten van Ikea zorgen niet alleen voor een zuiverder lucht en atmosfeer in huis. Ze brengen ook veel sfeer in de huiskamer of op kantoor. Luchtzuiverende planten kantoor zijn dan ook op meerdere niveaus sfeermakers. Ze zorgen voor een relaxtere sfeer en zuiveren de lucht. Een gezondere lucht op kantoor voorkomt nare klachten als hoofdpijn, migraineaanvallen en allergieën en helpt om het ziekteverzuim terug te dringen. Verder is uit diverse onderzoeken gebleken dat mensen door het zien van planten, aanzienlijk minder stress ervaren en zicht gewoon beter in hun vel voelen zitten.

Veel keuze qua soorten planten

Wil je ook luchtzuiverende planten kopen, dan heb je een groot voordeel: er is een ruime keuze op dit gebied. Zeker als je kiest voor luchtzuiverende planten Ikea. Oriënteer je nu en kies voor jouw personeel enkele luchtzuiverende planten kantoor uit. Of koop voor je gezinsleden een setje prachtige luchtzuiverende planten. Ze zullen je er dankbaar voor zijn!