schuin dak dakkapel
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Creëer meer ruimte in je slaapkamer

Een slaapkamer is al snel gevuld als er een bed, kledingkast en bureau in staan. Dat is jammer, want je wilt er nog zoveel meer in plaatsen en doen. Hoe creëer je meer ruimte in je slaapkamer?

Plaats een hoogslaper

In een kinderslaapkamer kun je meer ruimte creëren door in hoogtes te werken; oftewel door het plaatsen van een hoogslaper. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Van een hoogslaper met daaronder een bureau tot een hoogslaper met een kledingkast of een tafel met twee bankjes. Ook combinaties zijn mogelijk, zoals een hoogslaper met een bankje, bureau en kledingkast. Als je al deze meubels al op een plek hebt staan, houd je plek over voor andere meubels en spullen.

Kies voor een hoge kledingkast

Hoe hoger de kledingkast, hoe meer erin kan en hoe minder plek je kwijt bent. Je hebt kledingkasten die tot aan het plafond reiken. Dat is mooi, want deze kun je ook tot aan het plafond vullen met kleding. En alle andere plek in je slaapkamer kun je inrichten met andere meubels.

Combineer twee slaapkamers

Heb je twee slaapkamers naast elkaar, dan kun je er wellicht voor kiezen om de muur tussen de twee kamers weg te halen, zodat je een grotere slaapkamer krijgt. Wat ook kan, is een van de slaapkamers inrichten als slaapkamer en de andere als inloopkast. Zo hoef je in de andere slaapkamer geen (grote) kledingkast te plaatsen en houd je daar meer ruimte over.

Een kleurtje aan de muur

Je krijgt er niet echt meer ruimte van in je slaapkamer, maar toch lijkt het wel zo als je een kleurtje aan de muur aanbrengt. Dat komt doordat je door de kleur en/of het patroon aan de muur een aantal meubelstukken of accessoires (die zorgden voor sfeer) weg kunt laten.

Plaats een dakkapel

Heeft een van je slaapkamers een schuin dak? Dan kun je meer ruimte in je slaapkamer creëren door het plaatsen van een dakkapel. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en formaten. Wil je meer weten over het plaatsen van een dakkapel? Vraag dan een dakkapel offerte aan. Je krijgt dan een overzicht van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van het plaatsen van een dakkapel. Als je een dakkapel offerte aanvraagt, dan zit je nergens aan vast: het is gratis en vrijblijvend. Je kiest zelf of je na de dakkapel offerte een dakkapel gaat plaatsen.