trap verlichting
Duurzaam wonen Marco  

3 grootste voordelen van trapverlichting

Je trap verlichten? Dat kan heel eenvoudig, namelijk met behulp van trapverlichting! Dit zijn led strips die je onder iedere traptrede kunt bevestigen om veilige verlichting aan je huis toe te voegen. Maar wat zijn nu de grootste voordelen van trapverlichting? Dat leggen wij in deze blog uit. 

  1. Veilig de trap af

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen led trapverlichting toevoegen aan hun huis is omdat dit een hoop extra veiligheid met zich meebrengt. ’s Avonds de trap gebruiken kan namelijk best spannend zijn en dan is trapverlichting een echte uitkomst. Bevestig onder iedere trede en je kunt alles altijd goed blijven zien. Zo wordt de kans op ongelukjes gelijk een stuk kleiner. 

Het veiligst is het als je ook bewegingssensoren toevoegen. Plaats deze bij de onderste en de bovenste trede en de verlichting gaat automatisch branden als je de trap op- of afloopt. Zo worden de traptreden verlicht zonder dat jij er nog extra moeite voor hoeft te doen.

  1. Geef de trap een moderne uitstraling

Met trapverlichting krijgt jouw trap direct een moderne uitstraling. Heb jij een warm interieur en wil je je trapverlichting hierop aanpassen? Dat kan ook. Je kunt deze led lampjes namelijk kopen in veel verschillende soorten en zo altijd kiezen voor een kleurtemperatuur die bij jouw specifieke wensen past. Ga voor warmer licht (dat een meer gele ondertoon heeft) of kouder licht (met een blauwe ondertoon) aan de hand van jouw interieur en voorkeuren. Vaak is trapverlichting ook dimbaar. Door de helderheid aan te passen kun je dit altijd nog meer afstemmen op wat jij het mooist vindt. 

  1. Kies met led voor energiezuinig licht

Trapverlichting is vaak gemaakt met led verlichting. Deze vorm van verlichting wordt over het algemeen beschouwd als de meest duurzame en energiezuinige lichtsoort. Voor het opwekken van dezelfde hoeveelheid licht is er bij led lampen namelijk veel minder elektriciteit nodig dan bij gloei- of halogeenlampen. Dit komt omdat er een stuk minder verloren gaat aan de warmteproductie: 80% tegenover maar ongeveer 10%. Dit betekent niet alleen dat je hiermee een steentje bijdraagt aan een beter milieu, maar ook dat dit een fikse besparing oplevert op je energierekening. 

Deze keuze voor trapverlichting zorgt dus voor een veiligere en sfeervollere trap. Hierdoor is dit een goed idee voor iedereen!