waarom milieubewust leven
Duurzaam leven Rogier  

Deze 5 dingen kun je vandaag nog doen om duurzaam en milieubewuster te leven

Duurzaam leven is voor velen een normale zaak geworden. En dat is niet zo gek: het klimaat verandert en ons milieu wordt steeds verder aangetast. Hier vind je 5 tips om jouw steentje bij te dragen.

Energiezuinige oplossingen thuis

Een van de redenen waarom milieubewust leven zo belangrijk is, is dus een gezondere omgeving. Je kunt makkelijk beginnen met een milieubewuster leven in je eigen huis. Zo kan je gebruik maken van Smart Home met stroombesparende verlichting en thermostaatknoppen. Hiermee kan je op afstand (via bijvoorbeeld een app) jouw verbruik in de perken houden.

Rijden op stroom

Nog een goede optie in een duurzaam leven is rijden op elektriciteit. Je auto stoot geen gassen uit, wat bevorderlijk is voor het milieu. Zorg ervoor dat je de stroomvoorziening voor je auto ook van een duurzame stroomleverancier haalt. Zo weet je zeker dat je duurzaam bezig bent.

waarom milieubewust leven

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vaak een flinke investering voor een milieubewuster leven. Toch is het een optie die je zeker kunt overwegen. De terugverdientijd ligt rond de 7-10 jaar, daarna maak je dus winst door je huis te voorzien van stroom en stroom terug te leveren naar de leverancier. Vaak heb je een lange garantie op zonnepanelen waardoor je verzekerd bent van de juiste investering op de lange termijn.

duurzaam leven

Eet bewuster

De vleesconsumptie is iets waar je op kunt minderen. Voor elke kilo vlees is 5 kilo plantaardig voedsel nodig. Hierbij komen veel broeikasgassen vrij op grote veehouderijen. Het kan dus al flink helpen om naar een alternatief te kijken, al is het al maar voor enkele maaltijden per week.

Isoleer je huis

Isolatie is een zeer goede manier om milieubewuster te leven en stroom te besparen. Denk aan isolatie voor je dak, de gevel, je vloer en zelfs je ramen. Doordat je de warmte binnenhoudt hoef je minder te stoken, zo hoef je minder een energiebron aan te spreken die vaak niet duurzaam zijn. Dat is waarom milieubewust leven zo belangrijk is.