Duurzaam leven 6tlpzd  

3 tips om je woning duurzamer te maken


Duurzaamheid is anno 2019 niet meer weg te denken uit ons leven. Alles wordt verduurzaamd: vervoer, voedsel en ook woning. In dit artikel geven we 3 tips om je woning duurzamer te maken!

1.Wek je eigen stroom op

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit moderne nieuwbouwbuurten. Ook worden op steeds meer oude woning zonnepanelen geplaatst. Hoewel het, afhankelijk van het type woning, een investering is van enkele duizenden euro’s levert het veel resultaat op. Je woning wordt niet alleen duurzamer en stijgt in waarde, ook levert het jaarlijks een rendement van 400 tot 800 euro op.

2. Zonneboiler en warmtepomp

Het gebruikmaken van natuurlijke aspecten als grondwater en de zon is natuurlijk enorm duurzaam. Een zonneboiler haalt energie uit de zon wat bezuinigt op je maandelijkse energiekosten. Een warmtepomp doet dit uit grondwater of de bodem. Hoewel dit een aanzienlijke investering is, bestaan er landelijk subsidies die je een tegemoetkoming bieden waardoor de investering wat verdraaglijker wordt.

3. De juiste isolatie

De basis van een duurzame woning is de juiste isolatie. Isolatie verbetert het energielabel wat gunstig is wanneer je je woning in de toekomst wilt verkopen. Je kunt nog zo je best doen om natuurlijke warmte op te wekken maar als dit binnen no time verdwenen is, is het de moeite niet waard! Het isoleren van je woning kan op verschillende manieren. Het isoleren van het dak, muren en vloer is een grote uitgave. Ook het plaatsten van driedubbelglas is nodig voor een optimale isolatie. Voor een gemiddelde woning kan dit je zomaar 10.000 gaan kosten. Deze investering levert je gemiddeld 1.000 euro per jaar op.

Een makkelijkere manier om te isoleren is door middel van tochtstrips en de juiste raamdecoratie. De plissegordijnen van Veneta.com hebben een unieke honingraatstructuur wat isolerend werkt. Zo heb je voor een relatief kleine investering een groot resultaat!

Blijf niet achter en verduurzaam je woning zo snel mogelijk!