duurzaam wonen
Duurzaam leven Rogier  

Duurzaam wonen in een huurwoning

Duurzaam wonen is een steeds het onderwerp dat in de spotlight staat. Het is natuurlijk “heel” simpel om zonnepanelen op het dak te plaatsen, maar hoe zit dat met duurzaam wonen in een huurwoning? In dit artikel vertellen wij je hoe jij energiezuinig kunt wonen in een huurwoning. Niet alleen draag jij hierdoor je steentje bij aan de verbetering van het klimaat, maar het zorgt ook nog eens voor energie besparen in je huurwoning!

De thermostaat

Oke, in de zomer is deze tip niet van toepassing, en het zal in de winter even wennen zijn. Zet in de winter je thermostaat eens wat kouder! Iedere graad is er een, toch? In de regenachtige herfstdagen kan je prima overleven met een trui of een vest. En in de winter? Dan mag de thermostaat natuurlijk aan, maar een graadje kouder mag wel. Wel zo fijn voor de toekomstige generaties!

Zuinige verlichting

Het is misschien niet nieuw, maar wel erg belangrijk bij het verduurzamen van je woning. Gebruik LED-verlichting. Zo kan je ook energie besparen in je huurwoning. De LED-verlichting zorg niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook (nog steeds) voor voldoende licht! Fijn toch? Dus je kan ‘s avonds nog steeds gezellig je boekje lezen, door je tijdschrift bladeren of gewoon voor de gezelligheid, zonder schuldgevoel! 😉

energiezuinig wonen

Minder lang douchen

Voor vrouwen is dit al helemaal minder leuk en na het fitnessen of na een lange werkdag, ben je ook wel toe aan een lekkere lange douche of een lekker heet bad. Maar wil je energie besparen in je woning, dan zul je voortaan iets minder lang kunnen genieten. En dat hoeft niet erg te zijn, energiezuinig wonen kan ook leuk zijn. Maak er met de kids bijvoorbeeld een spel van, wie het kortste doucht? Spanning is aanwezig!