groener leven
Duurzaam leven Rogier  

We worden met zijn allen steeds een beetje groener

Het zien van zeedieren, verstrikt in netten, of ijsberen die steeds minder gebied hebben om te jagen doet ons pijn in het hart. Hoewel het er ons bewust van maakt dat er qua milieubewustzijn nog veel moet gebeuren, kunnen deze beelden die constant op ons netvlies gedrukt worden ook ontmoedigend werken. Daarom is het belangrijk soms even stil te staan bij wat we bereikt hebben met zijn allen. Ja, we hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn toch al een stuk groener geworden.

Duurzamer wonen

Als je op de fiets stapt, kijk dan, in plaats van alle mooie tuinen in de buurt te bewonderen, eens iets verder omhoog. Je zult bemerken dat er een stuk meer huizen zijn met zonnepanelen dan een paar jaar terug. Er zijn veel subsidies geboden door de overheid om huizen te verduurzamen en particulieren, maar ook bedrijven die huizen verhuren, hebben hier goed gebruik van gemaakt. De zonnepanelen zijn goed zichtbaar, maar de kans is ook aanwezig dat veel van deze huizen een dak-, spouwmuur- en vloerisolatie hebben ondergaan. Een goede isolatie bespaart weer op gas en/of stroom. Onmisbaar voor een bewuster leven.

Minder plastic

Het is alweer een tijdje geleden dat plastic tasjes niet meer gratis meegegeven worden in de winkels. Hoewel het in het begin misschien als lastig ervaren werd, was dit een grote stap in het terugdringen van plastic. We nemen tegenwoordig namelijk veel liever onze eigen boodschappentas mee en wanneer we die vergeten, zijn we ons er heel bewust van dat het plastic tasje wat we kopen niet goed is voor het milieu. Volgende keer zul je je boodschappentas dus niet meer zo snel vergeten.

Meer milieuvriendelijke producten

Je ziet op allerlei blogs, mannenblogs, vrouwenblogs, woonblogs etc.., dat er steeds vaker op wordt gehamerd: koop milieuvriendelijke producten! Dit doen we natuurlijk graag, want niet alleen is dit goed voor het milieu, maar de meeste van deze producten zijn ook nog eens hartstikke trendy. Daar wil je graag mee gezien worden en, wanneer je ermee gezien wordt, moedig je ook anderen aan om voor deze producten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een bamboe of stalen rietje. Wegwerprietjes zijn onnodig en schadelijk voor het milieu. Zo’n mooi stalen rietje is her te gebruiken en eerlijk is eerlijk, het staat heel ‘classy’ in een glas. Een groene lifestyle is dus heel modern. Wil je meer moderne lifestyle tips? Kijk dan eens op Womenstuff.nl!