slaapkamer duurzaam inrichten
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Slaapkamer en logeerkamer duurzaam inrichten

Er zijn verschillende manieren om je stadswoning te verduurzamen. Zo kun je je richten op het energieverbruik, de isolatie van de woning verbeteren of het gebruik van wegwerp producten in de badkamer beperken. Ook de slaapkamer kun je een duurzame make-over geven. In dit artikel staan een aantal tips om een slaapkamer of logeerkamer met slaapbank op een duurzame manier in te richten. 

Goed bed met lange levensduur

Als het gaat om duurzaamheid in de slaapkamer, speelt de levensduur van het bed een grote rol. Investeer in een bed van hoge kwaliteit zodat je er nog jaren plezier van hebt. Kijk niet alleen goed naar het beddenframe, maar let ook op de kwaliteit van het matras. Probeer het bed daarnaast goed te onderhouden om de levensduur te verlengen.

Logeerkamer? Ga voor een kwalitatieve slaapbank

Wil je een kleine logeerkamer inrichten of jouw thuiskantoor kunnen inzetten als extra slaapplek? Dan kun je beter een slaapbank aanschaffen. Tegenwoordig zijn slaapbanken super comfortabel en verkrijgbaar in veel formaten. Denk aan een compacte 1-persoons slaapbank tot een grote hoekslaapbank met opbergruimte. Om zeker te zijn van goede kwaliteit en een lange levensduur, is het verstandig om de slaapbank te kopen bij een boxspring specialist zoals Boxspring Xpert. De slaapbanken hebben een gebruiksvriendelijk uitklapsysteem en bieden optimaal zit- en ligcomfort.

Biologisch en duurzaam beddengoed

Ook voor standaard beddengoed is er een duurzaam alternatief. Ga op zoek naar dekbedovertrekken, hoeslakens en kussens die gemaakt zijn van duurzame materialen. Denk aan biologisch en fairtrade katoen. Verdiep je naast het materiaalgebruik ook in het productieproces. Is het beddengoed op een ecologisch verantwoorde manier gemaakt? Dan heb je een mooi duurzaam product gevonden.

Ecologische verf op de muren

Wist je dat er ecologische muurverf verkrijgbaar is? Deze verf bevat geen schadelijke chemische stoffen, maar juist natuurlijke pigmenten. Gebruik van deze verf is niet alleen beter voor de wereld, maar ook beter voor jouw eigen gezondheid. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat je tijdens het schilderen schadelijke stoffen inademt.

Tweedehands meubels en accessoires

Wanneer je een duurzame slaapkamer of logeerkamer (opnieuw) gaat inrichten, kun je veel spullen het beste tweedehands aanschaffen. Denk aan een ladekast en spiegel, maar ook aan gezellige decoratie. Duik hiervoor de kringloopwinkel in of ga online op zoek naar tweedehands parels bij jou in de buurt. Het is nóg beter als deze tweedehands items op een duurzame manier zijn geproduceerd, vooral bestaan uit natuurlijke materialen en bovendien een lange levensduur hebben.