laadpaal aan huis
Duurzaam wonen Duurzame energie 6tlpzd  

De voordelen van het hebben van een laadpaal aan huis

Het bezitten van een elektrische auto is steeds normaler aan het worden. Eigenlijk heeft tegenwoordig elk automerk dit type auto in zijn assortiment en vooral met de hoge prijs van olie is het een stuk goedkoper rijden… en natuurlijk duurzaam. Een laadpaal aan huis is wel een must als je een elektrische auto bezit. Naarmate de elektrische auto industrie groeit, worden er steeds meer laadstations gebouwd op belangrijke locaties. Toch is de beste manier om oplader aan huis te hebben. Hieronder vind je enkele voordelen van het hebben van een laadpaal aan huis.

Gemak

Het hebben van een oplader voor elektrische auto’s aan huis geeft je controle over wanneer je wil opladen. Je hoeft niet te vertrouwen op openbare laadstations, die misschien volstaan. Dit maakt een einde aan de talloze dagen en verspilde uren in de rij staan ​​en wachten tot de auto is opgeladen. Met voldoende lading voor dagelijks gebruik, zijn lange reizen de enige keer dat je je elektrische auto aan een openbaar laadstation moet hangen.

Batterijduur

De batterij van een elektrische auto is als de batterij van een smartphone. Hij wordt na verloop van tijd minder effectief. Constant gebruik en opladen verminderen ook het vermogen om stroom goed op te slaan. Om de kwaliteit van de batterij goed te houden, wordt aanbevolen om deze helemaal op te laden, in plaats van deze even aan een openbaar laadstation te hangen en weer door te kunnen. 

Goedkoper

Nadat de installatiekosten van een laadpaal zijn gedekt, zullen de oplaadkosten voor de elektriciteitsrekening goedkoper zijn in vergelijking met opladen in openbare laadstations. Op deze manier vergaar je ook gegevens over verbruikte energie voor bijvoorbeeld belasting afschrijvingen. 

Sneller

Een goed geïnstalleerde laadpaal voor thuis kan de accu’s van een elektrische auto tussen 45 minuten en 7 uur volledig opladen. Veel sneller dan opladen in openbare stations. Ja, er zijn snellaadpunten, maar die zijn niet goedkoop.

Meerwaarde aan je huis toevoegen

Een laadpaal is een pluspunt bij de taxatiewaarde van je woning. Het maakt het huis toekomstbestendig, vooral met steeds meer mensen die een elektrische auto rijden. 

Compatibiliteit van laadpalen

De meeste laadpalen voor thuisgebruik zijn compatibel met een breed scala aan EV-autofabrikanten. Dit is goed voor het geval je in de toekomst een elektrische auto van een ander merk koopt of je huis verkoopt.