zonnepanelen
Duurzame energie 6tlpzd  

Redenen waarom ook jij moet kiezen voor zonnepanelen

Niet alleen bedrijven, maar vooral particulieren hebben de afgelopen jaren massaal geïnvesteerd in zonnepanelen. Het gebruik van fossiele brandstoffen is natuurlijk niet oneindig, en ook nog eens erg vervuilend voor het milieu. Vandaar dat steeds meer mensen op zoek gaan naar de beste zonnepanelen. Wat de redenen kunnen zijn waarom ook jij moet kiezen voor zonnepanelen, lees je hieronder, waar we de voordelen van zonnepanelen voor je op een rijtje zetten.

Eigen energie opwekken en verkopen!

Een belangrijke reden voor particulieren en bedrijven om over te stappen op zonnepanelen is een financiële. Omdat je namelijk geen, of minder, energie van je leverancier hoeft af te nehmen, zal je energierekening een stuk lager zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meer energie op te wekken dan je nodig hebt. Dit overschot kun je dan verkopen aan je energieleverancier, wat dan weer een mooie opbrengst kan opleveren. 

Nederland is uitermate geschikt voor zonnepanelen

Nederland beschikt over een goed klimaat voor zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is genoeg om bij te dragen aan het energieverbruik van een heel huishouden. Zonne-energie is goed voor het klimaat maar zorgt er ook voor dat de kosten op de energierekening flink omlaag gaan. 

Zonnepanelen zijn minder belastend voor het milieu

Een andere erg belangrijke reden voor het aanschaffen van zonnepanelen is het milieu. Met een zonnepaneel wek je groene energie op, die veel minder belastend is voor het milieu. Uiteraard laat de produktie van de panelen wel een voetafdruk achter, maar ook daar gaat de innovatie door en is dit al veel minder belastend voor het milieu dan tien jaar geleden. Als je je eigen stroom opwekt ben je niet meer afhankelijk van fossiele grondstoffen voor het verkrijgen van energie voor jouw huishouden. Zonnepanelen zijn een schone, stille en duurzame manier van energie opwekken.

De langere levensduur

Waar de oudere zonnepanelen nog niet zo’n lange levensduur hadden, gaan zonnepanelen nu gemiddeld 20 tot 30 jaar mee. Dit maakt de investering goedkoper, je kunt deze namelijk over meer jaren terugverdienen. Als je die investering eenmaal hebt terugverdiend, heb je daarna toegang tot gratis stroom.

Naast alle bovengenoemde voordelen van zonnepanelen, wordt je woning er ook nog eens meer waard door. Mocht je je huis willen verkopen, dan voeg je met de geplaatste zonnepanelen namelijk extra waarde toe aan je huis. Het energielabel is namelijk gunstiger en de maandlasten zijn lager.