huis verven
DIY 6tlpzd  

Leef je zelf artistiek uit met de kwast en voorzie je huis van een beschermende toplaag

De lente is weer begonnen, de zon schijnt en het buitenleven roept. Helaas zijn de bewegingen nog steeds beperkt vanwege de huidige situatie met het coronavirus. De makkelijkste manier om je toch naar buiten te krijgen en het gevoel te geven dat je met iets nuttigs bezig bent is om aan de slag te gaan in en om het huis. En er is geen beter excuus om eindelijk aan de slag te gaan met die bus verf en de verschillende aspecten van je huis te voorzien van een verse laag beschermende verf. 

Je huis hunkert naar een nieuwe verflaag

Of het nu gaat om de dakkapellen die de laatste laag verf alweer een paar jaar geleden hebben gezien of het tuinhuisje waar inmiddels de verf krullen vanaf beginnen de vallen, er is genoeg te doen als je op zoek gaat naar plekken die hunkeren naar herstel. Voel jezelf opnieuw kunstenaar en ga op zoek naar de overal en kwasten, om je huis in oude glorie te herstellen. 

Natuurlijk is het belangrijk dat je naast het nodige gereedschap, ook beschikt over een goede verf om je meesterwerk te voltooien. Ga je aan de slag met de kozijnen van ramen en deuren? Denk dan eens aan de Sigma s2u Allure Gloss, een extreem duurzame hoogglans lakverf voor buiten. Deze verf, die enthousiast wordt ontvangen door vak schilders en doe-het-zelvers, is uitermate geschikt voor het buitenwerk dat je voor ogen hebt. 

Beschouwd als topverf door de doe-het-zelver en de vakschilder

De Sigma s2u Gloss is een verf op basis van polyurethaan-alkydhars met DGS-Technologie, die garant staat voor de hoogste kwaliteit. Met een korte droogtijd en makkelijke verwerking is deze verf bij uitstek geschikt voor schilderwerk rondom het huis. Het is geschikt voor 4-seizoenenonderhoud, de samenstelling is 51% biobased, zodat je de verf op een duurzame manier kunt gebruiken. Daarnaast blijven de oppervlakken die je met deze verf hebt behandeld tot wel 10 jaar schildervrij. Nog een reden waarom de verf zo populair is. 

Een andere optie die voorhanden is, is de Sigma s2u Gloss. Ook deze verf is een topper voor buitenwerk, dankzij het duurzame karakter en de goede kwaliteit.  Je houtwerk van gevels en kozijnen blijft tot 8 jaar onderhoudsvrij nadat je deze van een nieuwe laag verf hebt voorzien. De Verwerkbaarheid bij 0-30 graden staat ervoor garant dat je ook nog gedurende andere jaargetijden de gemiste stukjes kunt bijwerken.  En als je in de herfst de trap opgaat om nog die laatste lik aan te brengen, weet dan dat de verf goed bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Of je huis nu op de windkant op in bijvoorbeeld de kustgebieden staat, je houtwerk blijft met deze verf goed beschermd. 

Begint het inmiddels te kriebelen en hoor je de kwasten roepen, aarzel dan niet langer, haal de overal van zolder en voorzie je houtwerk van een nieuwe verflaag waarmee je het voor de komende jaren weer van een passende bescherming voorziet.