Duurzaam wonen 6tlpzd  

Kies voor duurzame producten voor je kat 

Overweeg jij een kat in huis te nemen? Zorg dat je vooraf de juiste producten en accessoires aanschaft, om het dier een warm welkom te kunnen geven. Niet het minst belangrijk hierbij is de kattenmand, daar een kat een groot deel van diens leven slapend doorbrengt. Wat is een goede kattenmand? Waarop moet je letten bij de aanschaf ervan? Een van de factoren om rekening mee te houden is de duurzaamheid van een kattenmand; je wilt voorkomen dat de kattenmand al snel vervangen moet worden, doordat deze beschadigd is door je kat. In dit artikel helpen we je op weg. 

Verschillende modellen kattenmanden 
Wanneer je een (online) dierenwinkel bezoekt voor een geschikt model kattenmand, zal al snel opvallen dat de keuze enorm is. Ga je voor een ronde of vierkante kattenmand? Een kattenmand met een hoge of juist lage opstaande rand? Een kattenmand specifiek voor een kitten, of juist voor een wat oudere kat? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen. Aangeraden wordt te kiezen voor een kattenmand van bekende merken als Beeztees, Trixie of Ferplast. Hoewel dit niet de goedkoopste opties zijn, gaan deze kattenmanden lang mee door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. 

Tip: kies altijd voor een kattenmand waarvan je de hoes of het kussen kunt wassen. Zo blijft de kattenmand fris en kun je deze langdurig gebruiken. 

Andere accessoires voor een kat 
Met een kattenmand alleen ben je er logischerwijs niet. Welke drink- en voerbak voor mijn kat heb ik nodig? Moet ik direct een krabpaal in mijn woonkamer zetten? Wat zijn de leukste kattenspeeltjes? Denk naast de voer- en waterbak, de krabpaal en de kattenspeeltjes ook aan een transportbox. Je hebt deze niet alleen nodig om de kat op te halen, maar bijvoorbeeld ook om het dier mee te nemen naar de dierenarts. Mocht je de kat ook buiten willen laten lopen, dan kun je de deur alvast van een kattenluikje voorzien. Het aanbod aan kattenluikjes is minstens zo uitgebreid als het aanbod aan kattenmanden; denk aan een kattenluikje dat je op afstand kunt bedienen. Of denk aan een variant met een sensor, welke registreert of de kat van huis is. 

Tip: vergeet niet dat veel mensen je een kattenspeeltje zullen geven op het moment dat je hen uitnodigt om op kraamvisite te komen. Een goede reden om nog even te wachten met de aanschaf ervan.