vinyl laminaat
Duurzaam wonen Overig 6tlpzd  

Het alternatief van de houten vloer

Een houten vloer geeft een ruimte een echt gevoel van warmte en maakt van een huis een thuis. Veel mensen zijn dol op de houtlook in vloeren. Dit snappen wij. Een houten vloer is ontzettend makkelijk om te combineren met meubels, decoratie en diverse kleuren muren. Het is dan ook niet gek dat je in veel woning een vloer tegenkomt die een echte houtlook heeft. Échte houten vloeren kom je echter steeds minder vaak tegen. Dit komt doordat een houten vloer vaak aan de dure kant is en wat betreft onderhoud veel vraagt. Mensen kiezen vaker voor een goedkoper en gebruiksvriendelijker variant voor hun vloer, zoals vinyl laminaat. In dit blog gaan wij dieper in op vinyl laminaat. Want wat is het en wat zijn de voordelen?

Wat is vinyl laminaat?

Vinyl wordt gemaakt van een speciale kunststof. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen waarvan de bovenste laag, de toplaag, bestaat uit een harde en slijtvaste stof. Toch is vinyl laminaat een flexibele kunststof met een hoogwaardige kwaliteit van de decorprint. 

Vinyl laminaat met een hout look

Op vinyl kan dus een print worden gedrukt waardoor het laminaat een duidelijk uiterlijk krijgt. Zo kan er ook een hout look op het vinyl laminaat worden gedrukt waardoor het een echte hout look krijgt dat amper te onderscheiden is van een echt houten vloer. Je kunt er zelfs voor kiezen om vinyl laminaat aan te schaffen dat beschikt over een voelbare structuur. Hierdoor voel je bijvoorbeeld de nerven van het hout in de vinyl vloer en geeft het een echt gevoel van een houten vloer af zonder dat het zo duur is. Tevens is vinyl ook erg eenvoudig in het onderhoud en de schoonmaak. Een vinyl vloer is dus ideaal wanneer je op zoek bent naar een vloer dat eruit ziet als een houten vloer, maar lager is in prijs en makkelijk in de onderhoud.

Waar kun je vinyl laminaat aanschaffen?

Er zijn diverse partijen waar je terecht kunt voor het aanschaffen van een vinyl laminaat vloer. Zo kun je vaak bij woonwinkels en -boulevards terecht voor vloeren. Maar er zijn ook speciaalzaken met diverse soorten vloeren, zoals BeBo Parket. Bekijk diverse vloeren online of laat je inspireren in een fysieke winkel of showroom waar zij vloeren hebben. Laat je verbazen door de echte hout look van vinyl laminaat en wie weet geniet jij binnenkort van een nieuwe vloer.