Overig 6tlpzd  

Ga je voor plissé- of vouwgordijnen?

Welke sfeer heb jij voor ogen als je denkt aan jouw nieuwe gordijnen? Wil je de ruimte volledig verduisteren of mogen ze wel wat daglicht doorlaten? En op welke wijze wil je ze bedienen? Vouwgordijnen kenmerken zich door de manier waarop ze opengaan. Ze rollen namelijk niet op, maar ze vouwen zich op wanneer je aan het bedieningskoord of -ketting trekt. Het leuke aan vouwgordijnen is dat je ze ook horizontaal half kunt opvouwen. Op die manier creëer je vanzelf ene heel gezellige sfeer. plisségordijnen trek je ook (desgewenst tot halverwege) op via het bedieningskoord. Deze gordijnen zijn echter iets dunner. Dankzij met top-down-bottom-up-systeem kan ook de bovenlat naar beneden worden gebracht. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Jouw keuzemogelijkheden

Zelfs als je al weet of je voor plisségordijnen of vouwgordijnen gaat, ben je er nog niet. Binnen deze segmenten is er opnieuw een grote verscheidenheid aan gordijnen. Laten we de opties binnen de plisségordijnen eens doorlopen. Handig is om eerst je budget te bepalen. De meest gekozen gordijnen binnen deze categorie zijn de 20 millimeter crêpe gordijnen. Deze zijn er in de breedtes 35 tot 120 centimeter. De hoogte is variabel van 130 tot 240 centimeter. Op zie manier is haast ieder raam ermee te bedekken. Je kunt kiezen tussen de kleuren wit, gebroken wit of zwart. Maar ze zijn ook leverbaar in groen of abrikooskleur. Kies alleen nog even de montagewijze (schroeven, klem- of wandsteunen) en jouw op maat gemaakte plisségordijnen zijn klaar voor gebruik.

Vraag het de professionals

Aan te raden is om de raamdecoratie op maat te laten maken. Op die manier sluiten de gordijnen goed aan bij het raam en weet je zeker dat er geen ongewenst daglicht meer binnenkomt. Het leuke aan plisségordijnen en vouwgordijnen is dat je ze naar precies de gewenste hoogte kunt vouwen, zodat je niet direct het hele raam hoeft af te sluiten. Kies jouw gewenste kleur, materiaal en bevestigingsmethode en je bent weer voor jaren voorzien van kwalitatieve en tijdeloze gordijnen.