wollen dekbed
Duurzaam leven Duurzaam wonen 6tlpzd  

Ga deze winter op tijd onder de wol onder een echt wollen dekbed

Nu de zomer bijna voorbij is en de lange dagen van de afgelopen maanden steeds korter beginnen te worden, staan de herfst en de daarop volgende winter onherroepelijk voor de deur. Gure wind, dalende temperaturen en vroeg invallende duisternis zorgen ervoor dat het tijd wordt om je van buiten naar binnen te verplaatsen en daar het nodige comfort te vinden om de komende maanden door te brengen. Tijd voor sfeer en gezelligheid binnenshuis om ervoor te zorgen dat je de koude maanden op een fijne manier door kunt brengen. 

Lekker op tijd onder de dekens en ’s ochtends wat langer in bed blijven liggen horen daar natuurlijk bij. Je wilt de koude maanden natuurlijk warm en knus doorkomen, dus dekens komen weer van zolder en het sprokkelhout voor in de open haard, ligt gelukkig al een aantal maanden te drogen in de tuin. Het is natuurlijk een klassieker als er weer eens gezegd wordt dat het tijd is om vanavond vroeg onder de wol te kruipen en met de koude temperaturen in aankomst lijkt dat vaak een fijne manier op je dag te beëindigen. 

Wollen dekbedden zijn ecologisch en op verantwoorde manier geproduceerd

Wollen dekens zijn echter niet meer zo van deze tijd, dus je zou bijna zeggen dat deze uitspraak achterhaald is. Gelukkig hoeft dat niet helemaal waar te zijn. Zo is het vandaag de dag ook mogelijk om een wollen dekbed te kopen. Waar veel mensen bij het woord dekbed automatisch denken aan de met donsveren gevulde versie, zijn er tegenwoordig ook meerdere  versies met een wollen vulling leverbaar. 

Wollen dekbedden zijn gemaakt van biologisch katoenen tijken die worden opgevuld met pure en biologische schapenwol van biologische schapen.  De wol wordt voor gebruik op een biologische en ecologisch verantwoorde manier gereinigd en hiermee zijn de wollen dekbedden dan ook 100% eco. De wollen dekbedden zijn leverbaar in verschillende warmteklassen, zodat je ze zowel ’s zomers tijdens de warmere nachten kunt gebruiken (warmteklasse 3 of 4), maar ook zijn er modellen die uitermate geschikt zijn om je ervan te verzekeren dat je tijdens de koude winternachten niet bibberend in bed ligt (warmteklasse 1 of 2).