groene-verf
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Duurzame woonaccessoires

De circulaire economie is ook op het gebied van woonaccessoires erg belangrijk. Hierbij kunt u denken aan de wat kleinere gebruiksaccessoires zoals een mooie koffiebeker maar ook aan woonaccessoires zoals een wandklok. Deze accessoires kunnen gezien worden als duurzaam wanneer zij CO2-neutraal zijn geproduceerd of van hergebruikte materialen zijn gemaakt dus gecirculeerd. 

Op het gebied van kapstokken zijn ook veel leuke ontwikkelingen zoals het opnieuw gebruiken van materialen maar dan met een andere functie. Denk hierbij aan onderdelen van een auto of hout dat opnieuw wordt behandeld en opeens een tweede leven heeft! Door te denken aan de wereld van morgen kunnen we vandaag al ons steentje bijdragen!

Duurzaam omgaan met muurverf

Indien het gaat over muurverf dan zijn een aantal zaken erg belangrijk. Ten eerste moet u het verschil kennen tussen verf op Waterbasis (acril) of terpetine basis (alkiet). Verf op waterbas is voor binnen en alkiet voor buiten. Wat u vervolgens kunt checken is of deze verf reinigbaar is. Indien dit het geval is dan kunt u vervolgens zien hoe ‘schrobvast’ deze verf is. Er zijn hierin 3 verschillende schrobklassen, namelijk: schrobklasse 1, 2 en 3 waarin 1 de beste schrobklasse is en 3 de minste (maar nog steeds goed).

Verf voor vochtige ruimtes

In vochtige ruimtes zoals een badkamer is het juist van groot belang dat deze schimmelwerend is in verband met het vocht. Isolerend wil juist zeggen dat je gemakkelijk over een stuk muur kunt verven waar wat vocht door heen komt. Deze verf houdt de kou dus niet tegen.

Een muur voorbehandelen voor een extra duurzaam resultaat

Om te zorgen voor een extra duurzaam eindresultaat dient u een onbehandelde muur (een muur die nog nooit geschilderd is) altijd voor te behandelen met een voorstrijk verf. Afhankelijk van hoeveel de muur ‘zuigt’ dient u de voorstrijk aan te brengen, dit is veelal met 1 keer aanbrengen voldoende maar in een enkel geval kan dit ook 2 keer zijn. Dit kunt u gemakkelijk checken door te kijken of het water dat van een vochtige tot natte spons nog steeds in de muur trekt. Zodoende geniet u het langst van uw muurverf, klik op de link en u komt uit bij een webshop die u kunt voorzien van zowel verf op waterbasis als terpetine basis en alle voorstrijk middelen.

Gordijnen gemaakt van gerecycled katoen

We hebben ons huis voorzien van een likje verf en enkele accessoires. Nu kunnen gerecyclede gordijnen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn prachtige gordijnen in omloop die gemaakt zijn van petflessen. De keuze voor juist een petfles is logisch doordat dit soort flessen aan hoge standaarden moeten voldoen omdat we hier (indirect) uit drinken. Dit plastic wordt vermalen in snippers en vervolgens omgesmolten en gesponnen tot draad. Hier zijn leuke stijlen in te vinden zoals: Reflex, Double Recycle, Grandeur Recycle. Kortom van een rustieke uitstraling tot aan een hippe print, alles is mogelijk!