slimme raamdecoratie
Duurzaam wonen Marco  

Comfortabel wonen met slimme raamdecoratie

Iedereen wil zich graag zo comfortabel mogelijk voelen thuis. Slimme raamdecoratie kan hier enorm aan bijdragen. Veel mensen vergeten vaak hun raamdecoratie. Dit is jammer omdat slimme raamdecoratie zorgt voor veel comfort tijdens je dagelijkse bezigheden. Je kan met slimme raamdecoratie bijvoorbeeld je gordijnen openen tijdens je aan het koken bent. Maar je kan slimme raamdecoratie ook koppelen aan een slimme thermostaat. Zo hoef je er zelf nooit meer achteraan en kun je veel duurzamer wonen. Ben je nu benieuwd geworden naar de overige mogelijkheden? Lees dan gauw verder!

Bediening met je mobiele telefoon

Tegenwoordig zijn er weinig mensen die niet beschikken over een mobiele telefoon. Je kan het gebruik van je mobiele telefoon bijna niet meer wegdenken in het dagelijkse leven. Slimme raamdecoratie heeft hier ook aan gedacht. Met een eenvoudige app op je telefoon kan je gemakkelijk alle elektrische duo rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen in je huis bedienen. Dit is ideaal omdat veel mensen hun telefoon altijd binnen handbereik hebben. Zo hoef je ook nooit meer opzoek naar een afstandsbediening.

Bediening met je stem

Is bediening met je telefoon nu niks voor jou en wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Geen probleem. Slimme raamdecoratie kun je namelijk eenvoudig koppelen aan slimme speakers. Je kan vervolgens je slimme speaker een vraag stellen zoals: “Mogen de gordijnen in de slaapkamer open?” De slimme speakers sturen vervolgens een signaal door naar de slimme raamdecoratie. Dit is fijn voor mensen die altijd hun handen vol hebben!

Bediening via de sterkte van de zon

Wil je liever helemaal niet met je raamdecoratie bezig zijn? Dan kan je de slimme raamdecoratie ook koppelen aan een slimme sensor. Deze sensor houdt de hele dag door de sterkte van de zon en de lichtinval in je huis in de gaten. Zo gaan de gordijnen automatisch open als het donker is en automatisch dicht als het te licht is. De lampen hoeven nu ook een stuk minder vaak aan. En ook de thermostaat mag een graadje lager. De warmte blijft namelijk in huis door de isolatie.

Bediening via een tijdschema

Er is ook gedacht aan de mensen die graag alles doen via een bepaald schema. Op de app op je telefoon kan je ook een tijdschema instellen. Zo kan je instellen dat de rolgordijnen in je slaapkamer bijvoorbeeld elke ochtend om 8 uur open gaan. Zo hoef je ze zelf niet open te doen en zo kun jij elke morgen wakker worden van het zonnetje! Dat klinkt als een goede reden om slimme rolgordijnen op maat te bestellen dachten wij zo.