hanglampen
Duurzaam leven 6tlpzd  

Aan deze 5 hanglampen heb jij nog niet eerder gedacht!

Al jaren op dezelfde plek wonen brengt een boel voordelen met zich mee. Je weet precies wat je aan je buren hebt, waar je de beste sushi ‘in town’ kunt scoren en wanneer je huis voor het laatst een goeie onderhoudsbeurt heeft gehad. 

Er kleeft echter ook een groot nadeel aan het anti-nomadenbestaan. Doordat je al jaren in hetzelfde patroon zit vastgeroest, zie je soms zelf niet meer dat bepaalde attributen in jouw huis echt niet meer kunnen. Hanglampen zijn van die typische dingen die de nodige sfeer met zich mee kunnen brengen, maar hier ook afbreuk aan kunnen doen. Leuk je eetkamer daarom op met een van de 5 soorten hanglampen in dit blog en laat jouw eettafel weer sprankelen!

1 – Houten hanglamp

Inwoners van Scandinavië zweren bij dit materiaal. Ga zelf maar eens in de IKEA kijken en je zult begrijpen waar we het over hebben. Houten hanglampen hebben als voordeel dat er niet al te snel beschadiging optreedt en ze een redelijk tijdloos karakter hebben. Daardoor gaan ze erg lang mee, wat de investering extra veel waard maakt. Als je maar niet vergeet dat er een dag aanbreekt dat het leuk kan zijn om voor een nieuwe hanglamp te gaan!    

2 – De industriële hanglamp 

Wellicht is dit niet het eerste type dat in je opkomt. Juist dat maakt deze optie extra interessant! Ken je die hippe kantoren uit films met betonvloeren en onafgemaakte wanden? Dat soort ruimtes zijn vaak voorzien van industriële hanglampen, wat het vertrek een soort fabriekslook geeft. Met een industriële hanglamp, haal jij die ‘rauwe look’ ook naar jouw huis!  

3 – Moderne hanglamp

Wellicht een wat saaie optie, maar daarom niet minder mooi. Je hebt vast weleens een streng aan ledlampjes zien hangen in de biertuin van een stadsbrouwerij bij jou in de buurt. Zulk soort lichtjes zijn ook verkrijgbaar als hanglamp. De kracht van deze verlichting zit ‘m in de eenvoud!  

4 – Hanglamp van glas

Een hanglamp van glas een goeie optie? Dat lijkt ons ‘crystal clear’! Wist je dat er hanglampen van glas zijn waarbij het net lijkt alsof de gloeilampen zich bevinden te midden van een rotsblok? Schaf je een of meerdere hanglampen van glas aan, dan weet je zeker dat elke gast met open mond naar jouw aanwinst zal kijken!

5 – Bamboe hanglamp

Bamboe wordt vaak gebruikt bij het bouwen van een schutting, maar wist je dat er ook hanglampen van bamboe bestaan? Vast niet! Monteer je een bamboe hanglamp boven je eettafel, dan ben je elke avond verzekerd van een knus diner.