Duurzame energie Marco  

Led strips

Comfort en gezelligheid creëren in de woning betekent méér dan gewoon het juiste meubilair en decoratie kopen. Ook verlichting is een belangrijk onderdeel van de woning, en het is dan ook de moeite waard daar aandacht aan te besteden.

Verlichting komt in uiteenlopende soorten, formaten en types, maar LED verlichting is de laatste decennia erg gestegen in populariteit. Zeker voor wie duurzaam wil wonen, is dergelijke verlichting een must-have. Als je echter nog meer uit LED verlichting wil halen, dan zijn LED strips van Karwei dé oplossing. Wat meer informatie daarover is hier wel op zijn plaats!

Wat zijn LED strips?

LED lampen kennen we allemaal als verlichting die duurzamer is dan de doorsnee gloeilamp, een uniek effect teweegbrengt in de ruimte, én daarbij in talloze types en soorten verkrijgbaar is. Eén van die soorten zijn LED strips.

LED strips zijn precies wat de naam zelf zegt: een soort kunststof strips waarop kleine LED lampjes in zijn bevestigd, die je eenvoudig aan de muur of het plafond kunt hangen. Eigenlijk zijn het dus verscheidene lampen in één, die op uiteenlopende manieren gebruikt kunnen worden in de woning.

De voordelen van LED strips

LED lampen bieden zelf heel wat voordelen, maar strips gaan nog een stapje verder. Een overzicht daarop is belangrijk als je er het beste uit wil halen!

  1. Duurzame LED strips

Eerst en vooral zijn LED strips erg duurzaam, net zoals andere LED verlichting. Een lampje gaat gemiddeld tot wel 30 keer zo lang mee als een gewone gloeilamp, wat natuurlijk heel wat besparing mogelijk maakt op de lange termijn. Ook draag je hiermee bij aan het milieu!

  1. LED strips zijn praktisch

Ook zijn dergelijke strips gewoon perfect als je op zoek bent naar eenvoudige verlichting. De strips kunnen zowat overal bevestigd worden: van de rand van de douchecabine tot het plafond van de slaapkamer – alles is mogelijk!

  1. LED strips komen in uiteenlopende uitvoeringen

Of je nu kleine strips nodig hebt, of je kamer wil uitrusten met één grote LED lamp, alles kan met LED strips. Daardoor bestaan er heel wat mogelijkheden voor verscheidene stijlen inrichtingen; van klassiek ogende interieurs tot industriële en moderne interieurs.

Meer halen uit je woning met duurzame LED strips

LED verlichting heeft al een tijd geleden zijn intrede gemaakt, en sinds duidelijk werd dat het een succes was hebben meer en meer varianten de kop opgestoken. LED strips zijn daar het perfecte voorbeeld van. De combinatie van duurzaamheid, efficiëntie, gebruiksgemak en stijl vormt deze soort verlichting de ideale basis voor uiteenlopende inrichtingen, en dat is natuurlijk alleen maar een meerwaarde als je de look van je woning belangrijk acht!