duurzame opslag
Duurzaam leven 6tlpzd  

Duurzame manieren om je spullen op te slaan

Er zijn nu eenmaal momenten dat jij spullen, zoals meubels en andere huisraad, tijdelijk moet opstaan. Denk maar eens aan een verbouwing of bijvoorbeeld een lange vakantie. Dan wil je zekerheid dat de items na de opslag ook weer gebruikt kunnen worden voor het doel waar ze voor zijn gemaakt. Duurzaam opslaan betekent dat de levensduur van de spullen niet wordt verminderd door de opslag. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar in de praktijk is dat vaak anders. Nog steeds slaat men spullen op waar dat problemen kan opleveren. Garages, schuren, zolders en kelders zijn vaak niet geschikt om huisraad en andere items te bewaren. Dat heeft veel te maken met ons klimaat maar ook het feit dat dergelijke ruimtes niet ontworpen zijn om kostbare spullen in te bewaren. Als jij van duurzaam wonen houdt, kies je dus ook voor duurzame opslag.

Schimmels, bacteriën en insecten

Vaak sta je er niet eens bij stil totdat je met het probleem wordt geconfronteerd. In onze huizen is het ‘klimaat’ vaak de reden dat schimmels, bacteriën en insecten zich er niet thuis voelen en daarom uw bezittingen niet kunnen aantasten. Vooral natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen zijn kwetsbaar. In grote delen van het huis is er voldoende ventilatie en wordt de temperatuur geregeld. Hierdoor wordt vocht voorkomen en hebben huisraad en kleding een langere levensduur. Elders is dat vaak niet het geval en dat betekent dat ook bij een goede verpakking uw waardevolle spullen aan risico’s worden blootgesteld.

Shurgard duurzame opslag

Wil je voorkomen dat je opgeslagen spullen waardeloos worden? Kies dan voor Shurgard duurzame opslag. De opslagruimte die je bij Shurgard kan huren, is schoon en droog. Tijdens het gebruik is er ventilatie en wordt de temperatuur geregeld. Hierdoor is Shurgard duurzame opslag wel veilig voor zaken, zoals hout en andere natuurlijke stoffen. Wil je weten op welke wijze jouw kostbare bezittingen het beste kunnen worden opgeslagen? Shurgard heeft ervaring met alle manieren van opslag en kan jou adviseren op dit gebied.

Andere voordelen van Shurgard duurzame opslag

Met de omstandigheden zit het dus wel goed in de 61 locaties in Nederland waar je opslagruimte kan huren bij Shurgard. Maar er zijn ook nog meer voordelen als je hiervoor kiest:

Veiligheid

De panden van Shurgard zijn uitstekend beveiligd en staan 24/7 onder camerabewaking. Dat is een prettig gevoel als jij je spullen daar opslaat.

Bereikbaarheid

De panden van Shurgard zijn goed bereikbaar en er is altijd parkeermogelijkheid in de buurt. Dat maakt het makkelijk om spullen op te staan. Omdat je een persoonlijke toegangscode krijgt, kan je bijna de gehele dag terecht in de ruimte die jij hebt gehuurd. Dat is efficiënt en praktisch.

De opslagtool

Wil je weten hoeveel m3 je nodig hebt voor jouw spullen dan kan je daarvoor de speciale online tool van Shurgard gebruiken. Zonder veel moeite kan je dan berekenen welke ruimte het meest geschikt is voor duurzame opslag van jouw spullen.

Service

Bij Shurgard kent men flexibiliteit en kan je terecht met vragen en speciale wensen. Zij maken duurzame opslag graag eenvoudig.