Duurzaam leven 6tlpzd  

Zo ga je duurzaam om met foto’s: 4 tips

Als je duurzaam wilt leven, ga je bewust om met de foto’s die je maakt of krijgt. Foto’s kunnen immers heel milieubelastend zijn. Zo ga je duurzaam om met foto’s:

1. Kies een duurzame fotoservice

Wil je foto’s laten afdrukken van je mobiele telefoon of camera, check dan of de fotoservice papier met het FSC-keurmerk gebruikt. Kijk ook meteen even of ze een milieuvriendelijke pers hebben en een niet-giftige inkt en coating gebruiken.

Ga je een fotoboek maken, ga dan na ook na of de gebruikte lijm milieuvriendelijk is en of de fotoservice haar fotoboeken verstuurt via postbedrijven die hun CO2 uitstoot proberen te verminderen.

2. Geef losse, afgedrukte foto’s een tweede leven

Zwerven er bij jou ook nog losse, afgedrukte foto’s door het huis die je ooit eens van familie of vrienden kreeg? Je kunt ze natuurlijk allemaal in aparte fotolijstjes doen of er een collage van maken. Door deze foto’s op een originele manier op te hangen, kun je er blijvend van genieten.

3. Berg ze duurzaam op

Heb je stapels afgedrukte foto’s liggen die je altijd nog eens in een fotoboek wilde doen? Maar is het er nog steeds niet van gekomen? Check dan of je de foto’s bewaart in een zuurvrije doos. Of berg losse foto’s op in een doos van zuurvrij karton met FSC-keurmerk. Zuur tast namelijk je foto’s aan en je wilt natuurlijk niets onnodig weggooien. Wil je meer weten over foto’s bewaren en organiseren, lees dan dit artikel.

4. Laat ze afdrukken op bamboe

Heb je een mooie foto die je wilt laten uitvergroten? Laat deze dan groot afdrukken op bamboe. Dat is duurzamer dan een poster op fotopapier, want het gaat niet ten koste van de bossen. Bovendien groeit bamboe ontzettend snel en is het een hernieuwbare bron die nooit uitgeput raakt.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om duurzaam met foto’s om te gaan. Heb jij nog meer tips om je foto’s duurzaam te bewaren of op te hangen? Deel het hieronder in de reacties!