Overig 6tlpzd  

Duurzaam en modieus inrichten, hoe doe je dat?

Je wilt een duurzaam, maar ook stijlvol huis, hoe pak je dit het beste aan? Er zijn diverse manieren om je huis met de juiste producten aan te kleden, hier vind je enkele voorbeelden en tips om je te helpen.

Verlichting

Verlichting is een belangrijke bron van stroomverbruik, je gebruikt tenslotte de lampen veel, zeker tijdens de donkere maanden. Dan is het belangrijk om in ieder geval te investeren in LED lampen. Deze verlichting is een stuk zuiniger dan bijvoorbeeld halogeenverlichting en gaat veel langer mee. Filament LED lampen zijn ook populair in interieurs waar vooral een warme sfeer belangrijk is. Dankzij de speciale coating ogen deze lampen extra warm, je hebt keuze uit diverse stijlvolle vormen. Vaak zie je ze terug bij keukens en bars. Je kunt ook kiezen uit andere stijlen zoals vintage, moderne of industriele hanglampen welke allemaal een extra sfeer geven aan je kamer. Vintage en industriele hanglampen zijn kenmerkend voor hun ontwerp, waarin elk model uniek is door (toegepaste) slijtageplekken.

Landelijk

Met een landelijke stijl maak je een mooie, warme sfeer in je ruimtes en weet je zeker dat je een gezellig geheel maakt. Je kunt je meubels, vloer en accessoires halen welke vervaardigd zijn uit duurzaam hout. Je kunt voor een landelijke inrichting ook kiezen voor bamboe. Bamboe oogt ook zeer prachtig en omdat een bamboeplant erg snel groeit, is het een stuk duurzamer dan het gemiddelde verwerkte hout. Je kunt hierbij ook de raambekleding vervangen voor een duurzame PVC of bamboe variant. Deze geven een authentieke uitstraling aan je kamer.

Vintage

Ook met vintage interieur kan je duurzaam bezig zijn. Je gebruikt namelijk niet alleen nieuwe producten, maar ook oude producten kunnen weer een nieuwe leven in worden geblazen zodat er materiaal bespaard blijft. En veel vintage kasten en andere meubels zijn ook nog eens duurzaam en sterk waardoor je genoeg waar krijgt voor je geld. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat het niet uitmaakt dat een product versleten is, dat is natuurlijk de kracht van een vintage interieur.