Overig 6tlpzd  

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Gordijnen die dichtzitten, brievenbussen die uitpuilen en planten die in een bak met water staan. Inbrekers pikken zo de huizen van vakantiegangers eruit. Voorkom inbraak tijdens je vakantie door deze 5 tips op te volgen. En denk je ook aan een inboedelverzekering?

Op vakantie? Deze 5 tips helpen inbraak voorkomen

1. Berg kostbare spullen op

Als criminelen zien dat er kostbare spullen in je huis staan, wordt het extra aantrekkelijk om in te breken. Voordat je op vakantie gaat, is het daarom slim om met een kritisch oog een rondje door je huis te lopen. Staat je televisie dichtbij een raam? Slingert er geen tablet op de bank? En staat je laptop uit het zicht? Overweeg een kluis te gebruiken om je meest waardevolle spullen in op te slaan.

2. Laat geen post liggen

Een uitpuilende brievenbus, planten die in een bak met water staan en gordijnen die 24 uur per dag dicht zijn; allemaal signalen dat je niet thuis bent. Vraag aan de buren of ze een oogje in het zeil willen houden, je planten water willen geven en je brievenbus willen legen. Heb je in jouw buurt nog geen WhatsApp buurtpreventiegroep? Maak er dan meteen één aan. Een handige manier om elkaar op de hoogte te houden en samen de buurt zo veilig mogelijk te houden.

3. Zeg niet wanneer je weggaat

Van de daken schreeuwen dat je op vakantie gaat, is geen goed idee. Beter kun je een beetje geheimzinnig doen over wanneer je niet thuis bent. Vertel alleen aan mensen in je directe omgeving dat je op vakantie gaat en deel het niet op social media. Inbrekers zitten namelijk ook op Facebook, Instagram en Twitter. Je vakantiekiekjes kun je beter delen als je weer terug bent.

4. Zorg dat de sloten extra veilig zijn

Huizen met slechte sloten zijn voor inbrekers een eitje om binnen te komen. Een paar weken voordat je op vakantie gaat, is het daarom slim om te kijken of de sloten veilig genoeg zijn. Kijk of het slot verzonken is en een SKG-keurmerk heeft. Sloten met zo’n keurmerk zijn getest door Stichting Kwaliteit Gevelbouw op sterkte en duurzaamheid. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in een bloempot. Deze verstopplekken kennen inbrekers ook.

5. Vul je adreslabel niet in

Aan de meeste koffers hangt een adreslabel waarop genoeg ruimte is voor je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Handig als je je koffer kwijtraakt. Ook handig voor inbrekers, want ze laten zich graag op vliegvelden inspireren. Vul daarom alleen je naam en telefoonnummer in. Mocht je koffer op het vliegveld blijven steken dan is hij alsnog snel terecht.

Op vakantie = inboedelverzekering

Voordat je op vakantie gaat, denk je misschien aan het afsluiten van een reisverzekering. Maar wist je dat dit ook het juiste moment is om te kijken of je inboedelverzekering nog aan al je wensen voldoet? Omdat in de zomermaanden extra veel wordt ingebroken, is een inboedelverzekering dan helemaal onmisbaar. Een inboedelverzekering sluit je binnen een paar minuten af bij InShared. Alles gaat namelijk digitaal, waardoor het net zo makkelijk is als internetbankieren. Benieuwd wat je per maand kwijt bent? Ga naar premie woonverzekering berekenen.