Duurzame energie 6tlpzd  

Voordelen van energiezuinig leven

Anno 2018 wordt het steeds belangrijker om energiezuinig te leven. We horen erover op het nieuws en worden overspoeld met reclames en advertenties over het besparen op energie. We weten allemaal wel dat het belangrijk is en dat we hier steeds meer aandacht aan moeten besteden. Maar weten we ook waarom en weten we ook wat de voordelen zijn van deze manier van leven? Is het al die moeite eigenlijk wel waard? Als je je energiekosten wilt drukken, kun je immer toch ook gewoon gebruik maken van de energievergelijker van Independer en overstappen op een goedkopere energieleverancier? Voor veel mensen is het nog steeds een raadsel. Wij zochten het uit.

Denken aan de toekomst

We zijn er tegenwoordig steeds meer mee bezig dat onze wereld behouden moet blijven voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Uit onderzoeken is meerdere malen gebleken dat we niet op de huidige voet door kunnen gaan. Als we net zoveel energie blijven verbruiken als we nu doen, zullen de fossiele brandstoffen binnen mum van tijd opgebrand zijn. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een energiezuinige levensstijl. We besparen op ons energie- en waterverbruik en kiezen ervoor om bewust bezig te zijn met het milieu. Dit is dan ook de voornaamste reden dat we steeds meer zonnepanelen zien op de Nederlandse daken. Dat we uiteindelijk moeten overstappen op 100% groene energie is inmiddels wel duidelijk. Dat is misschien een grote investering, maar loont zich zeker terug in de toekomst.

Beter voor je portemonnee

De meeste energiebesparende tips hebben slechts 1 doel voor ogen: het besparen van geld. Het klopt zeker dat je met een energiezuinige levensstijl veel geld kunt besparen, al moet dit niet je voornaamste reden zijn. Alle kleine tips kunnen zeker zorgen voor een besparing van tientallen euro’s op jaarbasis en dat is altijd mooi meegenomen! Uiteraard zet dit nog geen zoden aan de dijk en zal je nog veel meer moeten doen om je energieverbruik omlaag te gooien.

Beter voor de gezondheid

Dit voordeel is iets waar niet veel mensen bij stilstaan, maar energiezuinig leven kan zeker bijdragen aan de gezondheid. Dit zien we vooral bij woningen die slecht geïsoleerd zijn en daardoor enorm veel energie slurpen. De binnenlucht kan hierdoor een stuk vuiler zijn dan de lucht die je dagelijks buiten tot je neemt Gek eigenlijk: we besteden zoveel aandacht aan het milieu en de CO2 uitstoot van autogassen dat we de lucht in onze eigen woning vrijwel vergeten. Als er veel vocht in je woning staat en er te weinig ventilatie is om de lucht af te voeren, kan dit resulteren in klachten als hoofdpijn, lusteloosheid en ook verkoudheid en allergieën kunnen de kop op steken.

Energiezuinig leven is makkelijk en leuk!

Veel mensen maken er hun hobby van om zo energiezuinig mogelijk te leven. Het geeft ergens ook wel een goed gevoel dat je je energierekening steeds lager ziet worden en dat je jouw steentje bijdraagt aan het milieu en de toekomst van onze aarde. Dat maakt het vooral een zeer leuke en belangrijke bezigheid.