Duurzaam leven 6tlpzd  

Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe droger?

De meeste mensen gaan meerdere keren per week wel even boodschappen doen. Eten halen is heel gewoon. Een wasdroger daarentegen is een product dat je vrijwel nooit aanschaft. Mensen kopen meestal een nieuwe droger omdat zij een energiezuiniger model willen of omdat de oude simpelweg kapot is gegaan. Het is best lastig om een nieuwe droger te kopen: er zijn immers zoveel modellen.

Energieverbruik van de droger

Wellicht is het energieverbruik van de wasdroger iets dat je helemaal niet uitmaakt. Toch is het erg belangrijk om op het energielabel van je wasdroger te letten wanneer je er een gaat aanschaffen. Het meest energiezuinige label is A+++, hierna volgen: A++, A+, A, B, C enzovoort. Het is goed om je te beseffen dat hoe beter het energielabel is, hoe meer geld je op lange termijn uitspaart. Je betaalt namelijk minder aan energiekosten.

Trommelinhoud van de wasdroger

In de gemiddelde droger past zo’n zes à zeven kilo wasgoed. Voor een gemiddeld huishouden is dit voldoende. Wanneer je veel wasjes draait of een groot gezin hebt, kan het slim zijn om voor een droger te kopen met een grote trommelinhoud.

Merk van de droger

Bij veel producten geldt dat je niet op het merk af moet gaan, toch is dit bij wasdrogers vaak wel zo. Het is gewoon zo dat wasdrogers van merken als Miele of Bosch vaak veel langer meegaan dan wasdrogers van onbekende merken. Je doet er dus slim aan om gewoon veilig te kiezen voor een bekend, vertrouwd merk.

De verschillende wasprogramma’s

Sommige mensen zien een droger gewoon als hetgeen dat wasgoed droogt. Dat klopt natuurlijk ook, maar veel drogers hebben wel verschillende programma’s die allemaal net een ander effect hebben op je kleding. Ook kan je bij de wat geavanceerdere machines de droogte van de kleding instellen.

Het is heel handig om een droger te hebben die meerdere droogprogramma’s kent, omdat dit een stuk beter is voor je kleding. Zeker als je veel dure of gevoelige kleding bezit kan het handig zijn om voor een droger te kiezen met uitgebreide programma’s. Dit zal zeker de levensduur van je kleding verlengen.

Verschillende soorten wasdrogers

Mocht je al wat langer op zoek zijn naar een wasdroger, dan is je vast opgevallen dat er verschillende soorten drogers zijn. Zo zijn er warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Warmtepompdrogers zijn vaak een stuk fijner in gebruik. Let dus op het soort droger dat je koopt.

Het is dus erg lastig om een wasdroger te kopen, toch kan je door het opvolgen van deze tips al een heel eind komen. Het is ook slim om te kijken naar de reviews op www.Wasdrogersale.nl, dan krijg je al een goed beeld geschetst van de kwaliteit van verschillende drogers