rouwvliegjes
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Vervelende vliegjes in je kamerplanten bestrijden zonder gif

Misschien heb je een paar kleine vliegjes rond je kamerplanten zien vliegen en dacht je er niet aan, en een paar dagen later, BAM! Het aantal vliegen is vermenigvuldigd, want rouw vliegjes planten zich snel voort. Welkom in de wereld van vervelende vliegjes in kamerplanten! Natuurlijk wil je er nu zo snel mogelijk van af. Gelukkig kan dat zonder gif te hoeven gebruiken en wel met aaltjes tegen rouwvliegjes.

Wil je er vanaf? Lees in dit artikel wat de oorzaak is van deze vervelende vliegjes in kamerplanten en hoe je ze kunt verwijderen. We hebben wat informatie toegevoegd om te helpen bij het identificeren van kamerplant schimmels, aangezien geïnfecteerde planten deze vliegjes kunnen aantrekken, en enkele toptips voor het behandelen van deze schimmelinfecties. Hopelijk heb je na het lezen hiervan een idee waar je op moet letten!

Wat doen deze vliegen in kamerplanten?

Deze vervelende vliegen in kamerplanten worden rouw vliegjes genoemd. Het zijn kleine bruine vliegjes van ongeveer 3-4 mm lang die zich graag nestelen in vochtige grond. De larven kunnen zaailingen en stekken beschadigen, wat voor elke tuinder vervelend is. Maar over het algemeen veroorzaken ze geen schade aan jouw luchtzuiverende kamerplanten en zijn ze niet schadelijk voor ons.

Dit betekent dat dergelijke vliegjes in kamerplanten meestal gewoon een ergernis zijn. En hoewel ze niet zo goed kunnen vliegen (je zult ze dus niet al te vaak door het huis zien vliegen), worden ze aangetrokken door koolstofdioxide… dus het kan zijn dat ze naar je neus en mond vliegen!

Hoe rouw vliegjes in kamerplanten te detecteren?

Muggenlarven zijn dol op aardappelen. Als je veel planten hebt, kan het moeilijk zijn om te detecteren welke er vliegen uit vliegen, dus het gebruik van aardappelen is een geweldige manier om ze eruit te lokken.

Om dit te doen, snij je een rauwe aardappel in plakjes en leg je deze op de aarde van je kamerplanten. Muggenlarven beginnen binnen een paar uur richting de aardappel te trekken, maar het is het beste om het een nacht te laten staan ​​om te zien hoe ernstig de plaag is. Als je eenmaal de situatie hebt uitgezocht, kies je de meest geprefereerde manier om vliegen in kamerplanten van onderaf te verwijderen.

Hoe kom je van rouw vliegjes in huis af?

Een van de meest vriendelijke manieren voor de plant zelf is het gebruik van aaltjes, ook wel nematoden genoemd. De aaltjes of nematoden moeten altijd opgelost worden in water.

Hoe voorkom je rouw vliegjes?

De beste manier om vliegjes in kamerplanten te voorkomen, is door niet te veel water te geven, omdat ze door de natte grond worden aangetrokken en eieren gaan leggen. Zorg voor een goede afwatering van je plantenpotten, hierdoor kan het overtollige water uit de plant weglopen. Zonder goede afwatering blijft de grond vochtig, wat de perfecte omgeving creëert voor vliegjes om eieren te leggen.

De grond laten drogen

Een van de eenvoudigste manieren om vliegjes in kamerplanten te bestrijden, vooral als je er niet te veel hebt, is door de grond te laten uitdrogen. Als de grond eenmaal uitdroogt, is je kamerplant onbewoonbaar voor de rouw vliegjes en sterven ze uiteindelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over het effect van het missen van een gietbeurt voor de plant, aangezien de meeste planten een tijdje zonder water kunnen voordat ze zullen sterven.