Duurzaam wonen 6tlpzd  

Vervang je oude bank niet, maar repareer hem!

In onze huidige maatschappij waar consumptie en vervanging hoog in het vaandel staan, lijkt het soms verleidelijk om oude spullen simpelweg weg te gooien en te vervangen voor iets nieuws. Zo ook bij oude meubels, zoals een bank die door intensief gebruik slijtage of beschadigingen heeft opgelopen. Maar waarom zou je je oude bank zomaar vervangen als je een banken reparatie kan doen en daarmee een duurzame keuze maakt? In dit artikel delen we verschillende manieren om je oude bank te repareren en er weer als nieuw uit te laten zien, zodat je niet meteen hoeft over te gaan op vervanging.

Je bank grondig reinigen

Als je oude bank vies is geworden door bijvoorbeeld morsen van eten of drinken, huisdieren of kinderen, dan kan het een goed idee zijn om je bank grondig te reinigen in plaats van hem te vervangen. Door je bank goed te reinigen kan je namelijk vaak weer een frisse en schone uitstraling krijgen en kan je hem een nieuw leven inblazen. Begin met het verwijderen van eventuele kussens en dekens en zuig de bank grondig uit met een stofzuiger om los vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een geschikt reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen en de bekleding van de bank schoon te maken. Let hier altijd goed op wanneer je bezig gaat met meubels reinigen, om beschadiging te voorkomen. 

De stof van je bank vervangen

Als de bekleding van je bank te veel beschadigd is of simpelweg niet meer mooi genoeg is, kan het vervangen van de bekleding een goede optie zijn. In plaats van de hele bank te vervangen, kan je er zo voor zorgen dat de bank er weer als nieuw uitziet. Bij het vervangen van de bekleding kan je kiezen voor een stof die past bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Houd er wel rekening mee dat het vervangen van de bekleding van een bank een specialistische klus is en vaak beter kan worden overgelaten aan professionals. Zij hebben de kennis en ervaring om de bekleding op de juiste manier te vervangen, zodat de bank er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens comfortabel is. Het vervangen van de bekleding van de bank kan een goede optie zijn als je de bank wilt behouden en er weer jaren plezier van wilt hebben. Maar naast vervangen kan je ook kiezen voor een nieuwe hoes, dit is een makkelijkere manier om je bank een nieuwe look te geven op een mooie manier. Er zijn bankhoezen in talloze maten en stijlen te vinden, dus ga vooral op zoek als je bank aan een nieuwe stof toe is.