Subsidie voor het verbeteren van de isolering van je huis
Duurzaam leven Duurzaam wonen Rogier  

Subsidie voor het verbeteren van de isolering van je huis? Je hebt tot 1 januari 2021

De klimaatcrisis is je ongetwijfeld niet ontgaan. In het nieuws hoor je er van alles over en ook wereldwijd worden er steeds meer discussies over gevoerd. De overheid in Nederland probeert positieve bijdragen aan het klimaat ook flink te stimuleren. Dit betekent dat ze ook subsidie geven aan mensen die het huis beter willen isoleren. Isoleren heeft namelijk veel voordelen. Eerder bespraken we hoe je je woning duurzamer kunt maken, in dit artikel bespreken we de voordelen van je huis beter isoleren. Vervolgens de subsidieregelingen die momenteel gelden.

Huis beter isoleren subsidie: de voordelen

Een groot voordeel van je huis beter isoleren, is dat je veel minder kwijt bent aan de maandelijkse stookkosten. Hoe minder slecht je huis geïsoleerd is, hoe meer je maandelijks aan energie gaat verbruiken, met alle tragische gevolgen van dien. Niemand vindt het fijn om geconfronteerd te worden met een zeer hoge energierekening. Isoleren is dus echt iets waardoor je op de lange termijn flink gaat besparen. Je moet dus niet naar de korte termijn kijken, want op het begin maak je natuurlijk veel kosten.

huis beter isoleren subsidie

Goed voor de waarde van je woning

Niet alleen bespaar je maandelijks kosten wanneer jij je huis beter gaat isoleren, maar het zorgt er ook voor dat de waarde van je woning gaat stijgen. Dit heeft in principe twee redenen. Allereerst zorgt een betere isolatie er natuurlijk voor dat een nieuwe bewoner dit niet allemaal meer hoeft te doen. Waardoor de eventuele nieuwe bewoner ook minder maandelijkse kosten heeft. Maar in de toekomst kan het zelfs een verplichting worden om een huis te isoleren. Dit zorgt ervoor dat huizenjagers er specifiek op gaan zoeken. Indien je woning dan is geïsoleerd, dan zorgt dit ervoor dat jij er heel veel profijt van hebt! Dus ook omwille van die reden is het goed voor de waarde van je woning. Het is dus een zeer effectieve investering. En dan is het ook nog eens een feit dat je subsidie voor het verbeteren van de isolering van je huis kan krijgen.

Subsidie voor het verbeteren van de isolering van je huis tot 2021 (30%)

Sinds 1 juni 2020 kun jij 30% van de kosten terugkrijgen als het gaat om de kosten van de isolering van je woning. Let wel: er zijn wel bepaalde eisen aan verbonden. Deze zijn te vinden op verschillende websites als het gaat om het isoleren van je woning. Daarnaast geldt er ook een maximum. Je kunt namelijk tot 30 procent korting krijgen, maar dit is tot €10.000. Alsnog een fors bedrag uiteraard, want dit betekent dat u alsnog €3000 kan besparen!

beter huis isoleren subsidie

Lagere btw (huis beter isoleren subsidie)

Een ander voordeel waar u van kan profiteren, is het lagere btw-tarief. Voor isolatiewerkzaamheden hoeft u namelijk niet meer 21% btw te betalen, maar 9%. Als consument scheelt je dat een slok op een borrel. Het is dus zeker aan te raden om zo snel mogelijk je woning te laten isoleren. Twijfel niet langer en laat het dit jaar nog doen, zodat je zeker weet dat je niet achter het net vist.