Overig 6tlpzd  

Soorten jaloezieën en mogelijkheden voor raamdecoratie

Jaloezieen als sfeermakers

De raambekleding in jouw woning verdient de nodige aandacht, omdat jaloezieën niet alleen praktisch moeten zijn maar ook de huiselijke sfeer kunnen maken of breken. Anders gezegd: jaloezieen moeten, net als bijvoorbeeld gordijnen, meubilair of schilderijen, goed passen bij de uitstraling van de ruimte waarin ze gebruikt worden. Veel mensen onderschatten het effect van raambekleding op de sfeer die een ruimte ademt. Zorg daarom dat je jouw raambekleding kritisch en weldoordacht uitzoekt.
Jaloezieen kopen vraagt dan ook enige voorbereiding. Goed vooronderzoek naar de diverse soorten jaloezieen die er te koop zijn is al de helft van het werk! Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten jaloezieen voor je op een rijtje gezet. Maar ook de voordelen en mogelijkheden die deze jaloezie-typen bieden om jouw eigen persoonlijke en favoriete accenten in het interieur aan te brengen.

Houten jaloezieen: natuurlijk, warm en intiem

Een eerste en goed verkochte soort jaloezieën zijn jaloezieen van hout. Houten jaloezieën zijn tegenwoordig helemaal trendy, omdat het echte sfeermakers zijn en nog tal van andere voordelen hebben. Jaloezieën van hout passen in elke woning en creëren in huis een natuurlijke, authentieke en rustgevende atmosfeer. De houten beits zorgt voor een extra dimensie qua uitstraling en zorgt voor een warme en intieme sfeer!
Het fijne aan houten jaloezieën is dat ze ook een goede isolerende werking hebben. Woningen verliezen bij de ramen veel warmte. Door jouw jaloezieen van hout helemaal af te sluiten, kun je tussen de 10 en 30 procent warmteverlies voorkomen. En dus een substantieel bedrag besparen op jouw energierekening! Houten jaloezieen kopen is dan ook een van de beste keuzes die je kunt maken om optimaal te profiteren van de charme en het praktische nut van raambekleding.

Aluminium jaloezieën: voor een modern interieur

Houd je meer van een strakke en moderne sfeer, dan zijn aluminium jaloezieën uitermate geschikt. Deze jaloezieën staan erom bekend dat ze woningen een eigentijdse sfeer geven. Tevens houden aluminium jaloezieën, net als jaloezieen van hout, de warmte effectief tegen. Een laatste voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze in alle soorten ruimtes bruikbaar zijn, zoals de woonkamer, keuken of badkamer.

Meer cachet voor het interieur

Je ziet het: jaloezieen kopen is een goed idee om het interieur wat meer cachet te geven. Qua soorten jaloezieen is er een ruimte keuze, dus je vindt altijd wel het soort raambekleding dat bij jouw maak past!