Overig Marco  

Op zoek naar mooie tuinmeubelen? Kijk eens naar Douglas hout

Een zomerse avond op het terras in je tuin genieten van het warme weer met een hapje en een drankje. Dat is de perfecte manier om een drukke dag af te sluiten, of om ontspannen je weekend door te komen. Een mooie tuinmeubel set zorgt natuurlijk nog extra voor het gevoel van luxe. Bij een standaard set van tafels en stoelen heb je nog niet altijd het gevoel dat je eigen stijl helemaal tot uiting komt. Maar met Douglas tuinmeubelen is dat eenvoudig op te lossen. Want alle meubels worden op maat gemaakt.

Wat is Douglas hout?

De volledige benaming van deze houtsoort is Lariks Douglas hout en dat betekent dus dat het valt onder de familie van de naaldbomen. Deze boom groeit gewoon in Europa. Omdat het een van de hardste houtsoorten is, kun je het voor een heleboel zaken gebruiken als alternatief voor het tropisch hardhout. En dan maak je er dus bijvoorbeeld Douglas tuinmeubelen van. Het hout gaat tot maximaal 15 jaar mee als het niet behandeld is. Naarmate het langer droogt, wordt het hout steeds harder. Maar de Douglas tuinmeubelen krijgen ook nog een extra behandeling, zodat je zeker jarenlang van je tuinset kunt genieten. Het hout is licht van kleur, maar komt toch warm over. En het heeft daarbij ook gelijk een moderne uitstraling. Ideaal dus om te gebruiken in de huidige trend van robuuste en strakke tuinmeubelen.

Douglas tuinmeubelen op maat gemaakt

Iedere tuin is anders, iedere smaak is anders. En misschien heb je geen tuin, maar een balkon waar je graag Douglas tuinmeubelen op wilt plaatsten. Douglas tuinmeubelen worden allemaal op maat gemaakt. Op deze manier heb je altijd precies de samenstelling die je wilt hebben. Het kan dan gaan om een eenvoudig tuinbankje, een luxe barset of misschien ben je wel op zoek naar een buitenkeuken. Eigenlijk is alles mogelijk. Aan de hand van een basismodel kies je welke Douglas tuinmeubelen je het meest aanspreken. Vervolgens geef je de maten op, de manier waarop het hout behandeld moet worden en eventuele accessoires zoals kussens. Daarna worden je favoriete Douglas tuinmeubelen speciaal voor jou op maat gemaakt.

Combineren met andere materialen

De Douglas tuinmeubelen hoeven niet alleen maar uit hout te bestaan. Er zijn ook ontwerpen mogelijk waarbij andere materialen gebruikt worden. Zo kun je denken aan bankjes met steigerbuizen voor een extra speels effect. Of wat dacht je van een leistenen tafelblad dat ingelegd wordt in het Douglas hout. Met het ontwerp van de buitenkeuken kun je ook alle kanten op. Want er is heel veel mogelijk op het gebied van de afmetingen. Dat is vooral prettig als je wat langer bent en altijd aanloopt tegen te lage keukentjes. Maar voor het inbouwen van de barbecue of kookplaat heb je volop keuze qua merk en type. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de koelkast. En voor een zachte zitting van je nieuwe lounge set zijn de kussens niet alleen precies op maat. Je kunt ook nog kiezen uit verschillende type kussens en uit heel veel kleuren. Douglas tuinmeubelen zijn niet alleen mooi, ze zijn alles wat je maar kunt wensen.