rockpanel
Duurzaam bouwen 6tlpzd  

Hoe duurzaam is Rockpanel?

Rockpanel platen worden tegenwoordig veel gebruikt bij de bouw van gebouwen, en dan vooral als gevelbekleding. De platen, die worden geperst uit hoogwaardige anorganische steenvezels, zijn homogeen opgebouwd. Dit geeft de platen veel voordelen, welke dat zijn lees je in onderstaande blog.

De platen zijn net zo bewerkbaar als hout

Rockpanel heeft als basis basalt en is net zo bewerkbaar als hout, alleen heeft het, in tegenstelling tot hout, eigenlijk geen onderhoud nodig als het eenmaal is geïnstalleerd. Het materiaal is namelijk niet gevoelig voor vocht, rot en delaminatie. Hierdoor weet je zeker dat een Rockpanel plaat lang mee gaat… en weinig onderhoud nodig heeft.

Lage installatie- en montagekosten

Zowel we hierboven al beschreven is Rockpanel te bewerken als hout, met als resultaat dat de installatie- en montagekosten laag zijn. Maar door de basis van vulkanisch gesteente is het net zo duurzaam als steen,  en daarnaast ook nog eens 100% weer-, temperatuur- en UV-bestendig. Door het flexibele karakter zijn ze daarnaast voor bijna elk project aan de buitenkant van je huis te gebruiken.

De platen zijn erg flexibel

Het feit dat architecten graag met de platen werken, komt door de flexibiliteit, waardoor ze makkelijk te buigen zijn in een gewenste vorm. Dit geeft ruimte om bijvoorbeeld gebruik te maken van een creatief lijnenspel in de architectuur van een gebouw. Daarnaast kunnen de rabatdelen zowel zichtbaar (Lines Regular) als onzichtbaar (Lines Secret Fix) bevestigd worden. Allebei de opties geven een totaal andere uitstraling!

Vochtbestendig én dampdoorlatend

Rockpanel platen zijn daarnaast ideaal om mee te werken, omdat ze vochtbestendig zijn, maar wel damp doorlaten. Ook als een plaat beschadigd is, zal deze niet onderhevig zijn aan het weer en ook de kopse kant zal onbeschermd niet gaan rotten. Dit zegt alles over de duurzaamheid, de platen gaan namelijk echt heel erg lang mee.

Nooit meer schilderen met Rockpanel platen

Een ander groot voordeel van de platen is dat ze in zo’n beetje elke kleur leverbaar zijn. Dat betekent bestellen, installeren en klaar. Er hoeft niets meer opgeschuurd te worden of geverfd. Ook in de toekomst niet, want het materiaal blijft kleru echt, ook midden in de volle zon, de UV stralen hebben er geen invloed op.

Ga je met Rockpanel panelen werken, dan hoef je daar geen apart gereedschap voor te kopen. Je kunt hier gewoon standaard gereedschappen voor gebruiken, vergelijkbaar met hout. Ook de manier van zagen is gelijk aan hout.