elho
Tuinieren 6tlpzd  

Eco tot in de tuin, 5 x tips

Duurzaamheid is populairder dan ooit, en dat is goed nieuws voor onze planeet. Ook jij kan natuurlijk je steentje bijdragen aan meer milieuvriendelijkheid in en rondom je huis. Hieronder vijf handige, gemakkelijk toepasbare tips voor als je een ecotuin wilt aanleggen. Natuurlijk helpen alle opties en details, maar onderstaande tips zijn handig toe te passen en doen er écht toe.

Tuinmeubelen? Kies
In een ecotuin kies je natuurlijk het liefst voor tuinmeubelen die van natuurlijk materiaal gemaakt zijn. Hout is dan ook een veelgemaakte en slimme keuze. Kies bij voorkeur van hout als eiken, lariks of een ander inheems soort.

Kies ook je schutting bewust
Een tuinafscheiding of schutting kun je het beste nemen van bijvoorbeeld composiet of zelfgemaakt van natuurlijke takken. Want tropisch hardhout mag dan wel een natuurproduct lijken en een hele mooie uitstraling hebben: het is geen duurzame keuze. Composiet is er tegenwoordig ook in levensecht hardhoutmotief. Win-win dus!

Bloempotten en plantenbakken: ga voor gerecycled!
Houd je ervan om planten en bloemen in een mooie, exclusieve, chique pot te zetten in de tuin? Zorg dan wel dat die pot van duurzaam materiaal is gemaakt. De producten van het merk elho zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled kunststof. Mooi én duurzaam dus.

Duurzame bestrating
Een mooie manier om duurzaam te bestraten is om gebruikte tegels of vlonders te gebruiken. Immers is het voor het milieu altijd gunstig om producten een tweede ronde te geven. Zouden we dat allemaal wat vaker doen, dan zijn we bewust aan het “consuminderen” en dat verlaagt onze ecologische voetafdruk enorm.

Planten en bloemen? Neem echte!
Want in een ecologische tuin ga je natuurlijk geen kunstgras leggen, en kunstbomen zetten. Zorg voor een mooie mix van echte planten en bloemen, en kies voor een écht gazon. Want ook al wordt kunstgras tegenwoordig milieuvriendelijke geproduceerd; in een ecologische tuin hoort een echt gazon.