zonnepanelen
Duurzaam wonen Duurzame energie 6tlpzd  

Drie mythes over zonnepanelen!

Er moet verduurzaamd worden en het liefst zo snel mogelijk. Vaak worden zonnepanelen als een van de beste stappen naar duurzaamheid gepresenteerd, maar er zijn ook veel mensen die twijfelen over de daadwerkelijke duurzaamheid. In dit blog lees je hoe het wél zit met deze en twee andere mythes. 

Een zonnepaneel bouwen kost meer energie dan dat een zonnepaneel produceert

Een van de hardnekkigste mythes in de wereld van groene energie is het idee dat zonnepanelen netto meer energie kosten dan ze opleveren. Dit is onjuist: een zonnepaneel levert in een gemiddeld jaar evenveel energie op als dat er nodig is om een paneel te maken. Bij een kwaliteitspaneeel zijn er dan nog gemiddeld 24 jaren over, genoeg tijd dus om een (zeer) positieve netto-energie output te halen!

Nederland is niet geschikt voor zonnepanelen

Dat Nederland niet geschikt is voor zonnepanelen, is een veelgehoorde reden om geen zonnepanelen hier te plaatsen. Hoewel het hier misschien niet zo warm en zonnig is als wij zelf soms zouden willen, is ons klimaat toch gunstig genoeg om mooie rendementen te halen met zonnepanelen. Het klopt inderdaad dat er dichter bij de evenaar meer zonuren zijn. Dit is nog geen reden om zonnepanelen links te laten liggen: het kan namelijk tot serieuze rendementen leiden. Dit brengt ons bij de derde misvatting: zonnepanelen zouden niet rendabel zijn.

Zonnepanelen zijn niet rendabel

Een belangrijke reden voor ondernemers om te kiezen voor Zonnestroom is het feit dat zonnepanelen geld opleveren. Sommige mensen geloven nog dat zonnepanelen niet winstgevend zijn, maar gelukkig zijn de meesten er inmiddels achter dat dit niet het geval is. In feite zijn zonnepanelen zelfs een van de makkelijkste manieren om winst te creëren in bijna elke situatie.

Er zijn eigenlijk maar twee dingen nodig voor een winstgevende zonnestroominstallatie: zon en zonnepanelen. Benieuwd wat deze combinatie in jouw geval is, en wat voor rendement een duurzame oplossing voor jou kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesrapport op maat aan!