duurzaam wonen
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Dit moet je weten als je je huis gaat verduurzamen

Je huis energie- en waterzuiniger maken is een van de beste manieren om een ​​positieve impact op het milieu te hebben. Zaken als de boiler, radiator en allerlei andere zaken die we gebruiken zijn de laatste jaren doorontwikkeld en juist verdreven door nieuwe systemen, waardoor verduurzamen soms wat onduidelijk is. Daarom zetten we een paar manieren op een rijtje waarmee je je huis duurzamer en milieuvriendelijker kunt maken.

Zonne-energie

Het is geen geheim dat overstappen op zonne-energie een geweldige manier is om jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en gedurende een lange periode geld te besparen. Overstappen op zonne-energie kan je een hoop geld besparen. Als je de installatie van zonnepanelen niet kunt betalen, kan leasen een goede optie voor je zijn. Zonnepanelen zijn efficiënter geworden, gaan langer mee en zijn beter te repareren dankzij moderne technologie, dus wees niet verbaasd als jouw zonnepanelen meer dan 25 jaar meegaan.

Het plaatsen van een batterij is een gemakkelijke en handige manier om ervoor te zorgen dat je continu stroom hebt, of het nu ’s nachts is of als je een stroomstoring ondervindt. Zonnebatterijen zijn ook veel efficiënter, zuiniger en milieuvriendelijker dan generatoren! Batterijen werken op hernieuwbare energie, waardoor ze veiliger zijn dan generatoren die gevaarlijke dampen uitstoten, zoals koolmonoxide.

Isoleren

Isolatie of het ontbreken daarvan draagt ​​in grote mate bij aan de efficiëntie van een huis. Je kunt wel 15% besparen op verwarmingskosten door je huis eenvoudigweg af te dichten en isolatie toe te voegen op zolders en vloeren boven kruipruimtes. Hier zijn een paar milieuvriendelijke isolatie-opties die je kunt overwegen:

– Cellulose-isolatie: wordt beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen. Het is gemaakt van 80 tot 85% gerecycled krantenpapier.

– Denimisolatie: als je ooit jeans hebt afgegeven om te worden gerecycled, is dit waar ze in zijn veranderd!

– Icynene-isolatie: dit is een sprayschuim gemaakt van ricinusolie dat 100x zijn grootte uitzet. Het is een van de sterkste alternatieven voor woningisolatie, waardoor jouw energierekening met 30 tot 50 procent daalt. Bovendien dempt het ook geluid.

– Therma kurk: wordt gemaakt van de buitenste schors van eikenbomen en heeft een negatieve ecologische voetafdruk. Het is hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar, vrij van gifstoffen en het onderdrukt geluid!

Milieu label

Als je een nieuw apparaat nodig hebt, kijk dan zeker naar het energie label! Deze verbruiken 10 tot 50 procent minder energie dan een niet-energiezuinig equivalent. Dit wordt uitdrukkelijk duidelijk als het gaat om koelkasten die 20% van de elektriciteitsrekening van een huis kunnen uitmaken! Het kan je op de lange termijn dan ook veel geld en energie besparen!